17 d’octubre del 2009

La PDE demana a Tortosa un altre front institucional contra els transvasaments


El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va valorar ahir molt positivament la reunió de dijous al vespre amb els portaveus dels grups municipals de Tortosa. Durant la trobada, convocada per la PDE de manera informal, el moviment social va demanar als grups polítics que l'Ajuntament tortosí torne a liderar el front institucional del territori contra els «nous intents de transvasament de l'Ebre». «Ens preocupa l'esborrany del nou pla hidrològic, i el fet que el govern de l'Estat vulga aprofitar la presidència semestral de la Unió Europea per evitar l'aplicació de la directiva marc de l'aigua, que obliga els estats membres a fixar un cabal ecològic per als rius», va dir Tomàs. En canvi, segons el portaveu, la PDE ha tingut accés a informacions que indiquen que l'Estat no pretén aplicar cap moratòria, ni als nous regadius ni a les infraestructures hidràuliques que podrien comprometre el cabal dels rius. «Estan planificant la liquidació de l'Ebre, i d'aquí a pocs dies se sabrà que volen aprofitar l'excedent del Segarra-Garrigues per fer arribar l'aigua a Barcelona», va anunciar Tomàs.


Finalment, a la reunió només van assistir-hi els portaveus de CiU, ERC i ICV, però la PDE no va voler criticar l'absència del PSC i del PP. «D'aquí a pocs dies tornarem a fer una altra reunió; la PDE no necessita convidar ningú en la lluita per la defensa del territori, qui vulga vindre sempre serà benvingut», va remarcar Tomàs.

Reaccions polítiques

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, va explicar que els socialistes van acudir a la reunió dimecres i no dijous, ja que és quan la PDE hauria convidat la regidora socialista Cristina Bel. «Però ens sembla interessant crear un altre front institucional, ja que això implica un reconeixement de la PDE a la feina que vam fer des de l'Ajuntament en la lluita contra el transvasament de l'Ebre previst al pla hidrològic del PP i CiU», va recordar Sabaté. Per la seua banda, el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va garantir que el govern de Tortosa –a la reunió també hi era la portaveu de CiU, Meritxell Roigé– estarà al costat de la PDE. «El nou pla de la conca de l'Ebre hauria d'incloure un cabal ecològic, però sembla que el govern de l'Estat busca l'excepcionalitat per no haver de complir la directiva europea», va dir Forés. Finalment, Jaume Forcadell (ICV) va explicar que havia demanat la celebració d'una junta de portaveus, perquè l'Ajuntament inicie un procés de treball conjunt amb la PDE.

Publicat a El Punt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-10-2009 Pàgina 9

7 comentaris:

  1. TENIM EL QUE ENS MEREIXEM:
    SIRULO 1 LEAR 0

    ResponElimina
  2. Deixat de victimismes i mou-te ...

    ResponElimina
  3. Si no sap ni escriure sense cridar, no li demanes coses més avançades.

    ResponElimina
  4. Mc Calan: Qui s'ha de moure són els nostres máxims representants polítics, económics, sindicals i socials.
    Per a això els escollim i paguem.
    Encara creus en les manifestacions populars espontànies?

    Lluis: si l'únic que saps aportar a una conversa és això, o tu o jo estem al lloc equivocat.

    ResponElimina
  5. Saltabarrancs; tu ets dels que es pensen que tot ve donat i que els drets, pel fet de que estiguin escrits en un paper ja te’ls donen així com així ?
    Rellegeix una mica la historia... Que no te enteras!!

    ResponElimina
  6. Jo no se que dir.
    Tots els esforços i dedicacions que es puguen tindre per l'Ebre aniran bé.
    Des del recolzament anímic fins al físic (autobusos, manifestacions on calgui, articles, proclames, etc.)
    Totes les declaracions de les "forces vives" de la capital, metròpolis i la Catalunya-sucursal clamen per l'aigua de l'Ebre als diaris i als òrgans industrials i comercials.
    Apart, les pretensions Valencianes, Aragoneses i les nostres, que continuen amb la cançoneta de regadius i turisme.
    Lo Segarra-Garrigues va a Barcelona, més després de la retallada d'hectàrees de l'UE.
    Lo bypass de Cunit, a punt.
    Una altra sequera i enganxen les canonades.
    Veurem com segueix l'escac a l'Ebre.

    ResponElimina
  7. Mc Calan:
    La historia és un exemple de la nul.la capacitat del poble de iniciar processos de canvi a no ser que estigui amb l'aigua al coll.I sempre s'ha mogut si l'han empenyat.

    Mac jo penso que la gent sóm com los borregos, del primer a l'últim.

    No n'excloc ni a mí ni a tú.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta