3 d’octubre del 2009

L'escriptor i crític Víctor Amela, pregoner a la Festa del Mostillo d'Horta de Sant Joan


L'escriptor i crític de televisió Víctor Amela, molt vinculat a la població d'Horta de Sant Joan, serà demà diumenge el pregoner de la Festa del Mostillo i de Productes d'Artesania, a partir de les 11.00 hores del matí. En realitat, els actes culturals comencen avui al vespre (20.00 hores), amb la representació de La màgia d'en Calders, a càrrec d'Inma Colomer i Dioni Chico. Ja demà, després de la inauguració de la Dolça Tardor a càrrec de Víctor Amela, començaran els tallers infantils Jugant a fer de Picasso i Joguines tradicionals, a càrrec del Parc Natural dels Ports. A les cinc de la tarda també hi haurà una ballada de jotes de les Terres de l'Ebre, i a partir de les set del vespre, un berenar sopar. En el següent vídeo podeu veure com Víctor Amela va aprofitar divendres la seua col·laboració al programa Arucitys, de la cadena privada 8TV, per anunciar el seu pregó a Horta de Sant Joan i per promocionar el mostillo.

7 comentaris:

  1. Amela el que ha de fer es parlar en català a l'Arucitys. Una altra cosa seria que no el parles, però no es el cas com se sap ( es del Forcall ); be que el parla a la tertúlia de RAC1, del mateix grup que 8TV, i al programa de llibres del 33. Pos home...

    ResponElimina
  2. Home, en Víctor Amela ja fa mesos que bàsicament parla en català a l'Arucitys. Com la resta de la gent del programa, ja que van decidir passar-se al català. Només de vegades se li escapa alguna frase en castellà.

    ResponElimina
  3. Aixo no es aixi, Gustau, bàsicament parla en castellà. Nomes cal que ho miris un dia i em donaràs la raó per força. Es més, penso que es una cortesia de la casa als espectadors castellanoparlants, que apostaria que en son molts.
    I això que van decidir passar-se al català, no ho tinc entès així, mes be va ser una exigència per tal de complir amb les condicions inicials de la llicencia de la concessió del canal

    ResponElimina
  4. Ximo, miro l'Arucitys cada dia (cada dia) i em reafirmo en el fet que l'Amela ara parla en català gairebé sempre. I les seues intervencions en castellà no crec que siguen cap cortesia de la casa als castellanoparlants.

    ResponElimina
  5. Bé, de totes maneres, això no treu que aquest senyor hauria de fer una visita urgent al seu estilista... El seu pel s'ho agraïrà.

    ResponElimina
  6. Gustau, no dubto que avui ( també ) hauràs vist Arucitys i tampoc dubto que hauràs pensat amb mi.
    Tret de les primeres frases que es referien al prego que va fer a Horta i una frase sobre La Vanguardia, tota la resta de programa, en castellà. El 80/90 % sinó més.
    Les paraules d'Horta, també penso que, sinó una concessió sí una deferència cap als "del poble", després ja podem parlar en castellà.
    Per altra part que quedi clar que Amela em cau de categoria, parli en català, castellà o sense parlar, inclús m'agrada la cabellera, I au.

    ResponElimina
  7. Ximo, tens tota la raó. De fet, tenia pensat escriure't un missatge. Avui també he vist l'Arucitys i he de reconèixer que és cert que s'ha passat el programa parlant en castellà. De fet, tant l'Alfons Arús com la resta de tertulians acabaven parlant també en castellà perquè l'Amela ho feia. S'ho haurien de mirar...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta