31 d’octubre del 2009

Tortosa adjudica les obres i la gestió del nou pàrquing subterrani del Carrilet


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar ahir l'adjudicació a l'empresa Obredisa Inversions de la redacció del projecte executiu, de les obres i de l'explotació del pàrquing subterrani de la plaça del Carrilet, al barri del Temple. Segons Bel, Obredisa és l'única empresa que ha concorregut al concurs públic, tot i que hi havia un parell més de constructores que també s'havien interessat en el projecte. El pressupost d'adjudicació ha estat de més de 2,4 milions d'euros, i el període d'execució, de 18 mesos, si bé el plec de condicions preveia un cost de 2,1 milions d'euros i un termini de 20 mesos. El ple de l'Ajuntament haurà de ratificar dilluns l'adjudicació provisional, i en quinze dies es podrà fer l'aprovació definitiva. Després, l'empresa tindrà tres mesos per redactar el projecte i la reforma i reordenació de la plaça, que dóna accés a l'oficina de turisme de l'antiga estació del Carrilet i al CAP del Temple.

De fet, Bel va detallar que l'Ajuntament ja ha obtingut la cessió d'una peça de terrenys de l'Institut Català de la Salut, un dels obstacles que ha hagut de superar el projecte. Finalment, el pàrquing del Carrilet tindrà 193 places (el plec de condicions en fixava un mínim de 185), repartides en dues plantes, i el 75% d'aquestes places seran de rotació. La regidora d'Urbanisme, Meritxell roigé, va recordar que la concessió a l'empresa serà per un període de 50 anys, i que a canvi l'adjudicatària abonarà a l'Ajuntament un cànon anual de 42.000 euros. El mes que ve també s'adjudicarà el pàrquing del futur edifici de les delegacions, al carrer Montcada, amb unes 190 places d'ús públic.

Posar ordre als guals

El ple de dilluns també aprovarà una modificació de l'ordenança sobre llicències d'accés de vehicles als locals o recintes. L'alcalde de Tortosa va remarcar que l'objectiu és «posar ordre als guals» i «evitar les situacions injustes», ja que han detectat que al municipi hi ha uns 600 aparcaments privats, amb uns 400 d'autoritzats, però dels quals només uns 200 paguen el que els correspon. A banda, Ferran Bel va detallar que amb la modificació no es podran contractar guals per hores, ja que això havia generat «molts fraus». A partir d'ara, els tortosins només podran reservar els guals per 24 hores o per 12 hores, de vuit del matí a vuit del vespre o viceversa.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 31-10-2009

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta