21 d’octubre del 2009

Tortosa congela els impostos municipals per segon any consecutiu


La factura de la brossa dels ciutadans baixarà un 1% per la millora en la gestió dels ingressos.

Unanimitat política a Tortosa, en l'aprovació del projecte d'ordenances fiscals per al 2010. Per segon any consecutiu, el govern tortosí ha decidit congelar els principals impostos municipals, però ara també ha aplicat una reducció de l'1% en la taxa de les escombraries, i ha ajustat la resta de taxes a la realitat de cada cas. Per tant, són unes ordenances marcades pel context de crisi econòmica, amb què l'Ajuntament pretén prioritzar la reducció de la pressió fiscal als veïns. Però la congelació d'impostos i la reducció de la taxa de la brossa també implicarà un major esforç en la detecció de fraus i en la gestió correcta dels ingressos.

La regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya (CiU), va destacar ahir la importància que tots els grups municipals hagen aprovat el projecte d'ordenances fiscals per a l'exercici del 2010. Villarroya va tornar a defensar tècnicament la congelació dels impostos «gràcies a una bona gestió dels ingressos, per la revisió del padró i el creuament de dades entre els ingressos per IBI i de la taxa d'escombraries». Segons la regidora, això ha permès fer aflorar fins a un 5% més de contribuents, que fins ara esquivaven la seua obligació de pagar els impostos. «Hem fet una gran feina de depuració dels padrons, per evitar els fraus», va insistir Villarroya. Aquesta eficiència, a més, ha permès un increment en la recaptació en concepte de plusvàlues.

«Si tothom paga el que li pertoca, la rebaixa dels impostos municipals és possible», va afegir el portaveu d'ERC, Ricard Forés. «Aquest govern està intentant que ningú falle en la contribució dels impostos de la ciutat», va remarcar Forés. Per la seua banda, els grups de l'oposició (PSC, ICV i PP) hi van estar globalment d'acord. Amb tot, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va reclamar un preu públic, i no una taxa, per poder entrar als jardins del Príncep. Sobre aquest tema, el socialista Joan Sabaté va lamentar que ara es vulga obligar els tortosins a adquirir la targeta turística per entrar-hi de franc.

ORDENANCES 2010


Es congelen
Impost sobre béns immobles (IBI)
Impost d'activitats econòmiques (IAE)
Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM)
Impost sobre construccions, instal·lacions i obres
Impost sobre l'increment del valor dels terrenys urbans


Baixa un 1%
Taxa municipal d'escombraries


S'adapta al fet imposable
Taxa sobre llicències ambientals

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-10-2009 Pàgina 10

5 comentaris:

  1. Ufffffffffffffffffff......!

    ResponElimina
  2. Será perque no poden...?

    ResponElimina
  3. Ara que s'anat Lluis es dedicaran a congelar impostos...aixo es competencia desleial!

    ResponElimina
  4. Ara per entrar als Jardins de Remolins tindrem que pagar tots els de Tortosa i els de fora o fer-mos una tarjeta de turistes a la propia ciutat, son l'ostia!!!!.
    Baixen els impostos
    -ens hipotequen l'estadi,
    -ens fan pagar per pasejar pels Jardins,
    -ens cobren per poder apuntar-nos a unes borses de treball que tot quisqui sap qui ocuparà la plaça
    -ara només falta que ens cobrin per entrar al Parc municipal.
    Peró els seus sous ,que son l'ostia, ni tocar-los.

    ResponElimina
  5. Ahh !! i recordeu el suggeriment de fer-nos pagar un gual a tots aquells que podem tancar el cotxe a un magatzem !!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta