26 d’octubre del 2009

Tortosa encarrega el projecte bàsic del pàrquing i de la nova plaça de l'Estadi


L'Ajuntament estudia les afectacions de les obres al trànsit i als diversos serveis de la zona.

El projecte per reformar les instal·lacions esportives de l'estadi municipal de Tortosa i per construir el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau ha entrat en la fase decisiva. A través de la Gestora Urbanística de l'Ajuntament de Tortosa (Gumtsa), el consistori ha encarregat la redacció del projecte bàsic de les obres de l'aparcament i de la zona de vianants que ha d'unir la nova plaça Joaquim Bau amb el futur accés a l'estadi, on hi haurà també la zona de piscines. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha explicat que el projecte bàsic completarà la documentació del concurs públic de les obres, que costaran uns 10 milions.

«No podíem traure a concurs les obres sense tenir, abans, un projecte bàsic amb el nombre de places del pàrquing i el disseny de com ha de ser la nova plaça», ha assenyalat la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé. Per tant, a principi d'octubre l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) va adjudicar, per poc més de 161.000 euros, el contracte per fer la redacció del projecte bàsic del pàrquing de la plaça Joaquim Bau i de la zona de vianants que entrarà a l'estadi. En poc temps s'esgotaran els 20 dies de termini que ha tingut el despatx Arquitectura en Tránsito per redactar-lo. Llavors es podrà completar el plec de condicions i es trauran a concurs les obres de les piscines i del pàrquing, un projecte que canviarà la fesomia de la façana de l'estadi i la plaça.

Segons la previsió del consistori, la mateixa empresa que farà les piscines assumirà la construcció del pàrquing, amb 350 o 400 places, i la reurbanització de la plaça. A més, un dels canvis més radicals que ofereix el projecte serà la desaparició de l'avinguda de l'Estadi, ja que la plaça serà una zona de vianants que entrarà literalment dins les instal·lacions esportives. Aquest és el projecte definitiu de rehabilitació integral de les piscines, redactat pel despatx barceloní Alonso Balaguer y Arquitectos Asociados. Fins ara, l'avinguda de l'Estadi, que enllaça el carrer d'Hernán Cortés i l'antiga carretera de València, ha separat la plaça i el recinte esportiu. La seva desaparició farà que sigui necessari reordenar el trànsit de la plaça, i fer que el vial que enllaça la carretera de València amb l'avinguda Colom siga de doble sentit.

El regidor d'Esports, Pere Panisello, ha detallat que l'Ajuntament i l'equip redactor estan acabant de concretar el projecte de les noves piscines, d'acord amb les indicacions fetes pel Consell Català de l'Esport. Segons Panisello, el projecte definitiu de la reforma de l'estadi i del nou complex d'aigua es podrà presentar en qüestió de dies. En aquest sentit, Tortosa ha previst invertir uns 10 milions d'euros en un complex esportiu i de salut que ocuparà uns 8.700 m². El projecte inclou una piscina coberta de 50 m², que substituirà la piscina d'estiu actual, i diverses zones d'aigua i de gimnàs, una zona lúdica amb cafeteria, i comerços.

Publicat a ElPunt.cat

3 comentaris:

  1. A veure tot aixó esta molt be, peró com es pagarà aquesta obra? Veig molt de projecte peró no queda clar d'on s'han de treure les peles.

    ResponElimina
  2. Encara estem amb el projecte,i els que va fer Cardus,i els que va fer Franquet,i els que van fer els socialistes? Estic de projectes fins els meus...projectes ( )

    ResponElimina
  3. A mi algú em pot explicar com preveu “el Consistori” qui serà l'empresa adjudicatària del projecte? No serà que en saben massa de treure a concurs projectes a mida d'alguna empresa prèviament determinada?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta