En la proposta seleccionada per l'Ajuntament i l'Incasol també es preveu el trasllat del CEIP Remolins i un equipament multiús.
Tortosa va fer ahir un pas més per a la recuperació del barri de Sant Jaume, una de les zones que havien quedat fora del pla integral del nucli antic (Pincat), tot i que és una de les més degradades. L'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl (Incasol) van presentar l'equip que redactarà el pla de millora del barri, que no té ni pressupost ni calendari d'execució. «Estem parlant de canviar un barri de dalt a baix, però ens trobem en la primera fase d'un projecte que serà llarg», va remarcar l'alcalde, Ferran Bel. La proposta ha estat seleccionada entre set finalistes i pertany a l'equip Jornet-Llop-Pastor, que han previst la rehabilitació d'alguns habitatges i la reconstrucció de la resta del barri, amb l'obertura d'un carrer i d'una plaça, amb el trasllat de l'actual CEIP Remolins.
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el vicepresident de l'Incasol, Oriol Nel·lo, van presentar ahir la proposta seleccionada per fonamentar els plans de millora urbana del barri de Sant Jaume. Així, l'equip format pels arquitectes Sebastià Jornet, Carles Llop i Joan Enric Pastor tindrà quatre mesos per redactar el projecte final, després d'haver-se imposat als altres sis finalistes, d'un total de 31 propostes presentades. «És un procés molt llarg i ara haurem de donar-hi continuïtat», va dir Bel poc abans que Nel·lo refermés el compromís de la Generalitat amb el projecte. «Si el tirem endavant és gràcies a la Generalitat, a Política Territorial i a l'Incasol», va afegir l'alcalde, que va evitar parlar de terminis d'execució i d'un cost aproximat de tota l'operació.
Per la seua banda, l'arquitecte Sebastià Jornet, que ja va dirigir els treballs de redacció del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa i del mateix Pincat, va donar els primers detalls del que serà el nou barri de Sant Jaume. Segons Jornet, l'objectiu ha estat fer «un barri habitable», que puga contribuir a la recuperació de la centralitat del nucli antic, amb «una nova geografia» a prop del pavelló firal i del futur campus de la URV, i orientat al riu i als Ports. L'arquitecte va defensar una actuació respectuosa amb «les pedres més velles que estiguen bé», però també contundent per obrir nous espais i reconstruir les parts més degradades del barri. Així, Jornet calcula que es podrien restaurar «una vuitantena d'habitatges», però també va advertir que caldrà enderrocar i construir noves edificacions.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-10-2009 Pàgina 9
+Més informació:
-El CEIP Remolins vol créixer aprofitant la reforma del barri de Sant Jaume
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.