14 d’octubre del 2009

Un nou eix vertebrador per al barri de Sant Jaume i una solució radical per al col·legi de Remolins


L'arquitecte Sebastià Jornet va detallar ahir que una de les principals novetats de la rehabilitació del barri de Sant Jaume serà l'obertura d'un carrer que creuarà i vertebrarà tot el barri, en paral·lel a l'actual carrer de Santa Anna. Amb pendents suaus, el nou carrer unirà la zona de la catedral i la plaça de la Immaculada, per donar accés als nous habitatges, i tindrà algunes zones d'aparcament per als residents. Una altra novetat és la construcció d'un equipament públic entre l'actual plaça de Sant Jaume i el passeig de Ronda, que podria ser un centre cívic.

Ferran Bel va afirmar que l'Ajuntament ha assumit la proposta de traslladar l'actual CEIP Remolins. Al seu lloc, en el projecte final de la reforma del barri de Sant Jaume es proposarà la construcció d'una plaça de nova planta. De fet, la direcció del centre havia suggerit que s'aprofités la reforma del barri de Sant Jaume per annexar una parcel·la de terrenys i construir-hi un nou parvulari i un gimnàs. L'alcalde va aclarir que el fet que es vulga traslladar el col·legi no implica que ara es deixe de treballar per millorar l'actual CEIP.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-10-2009 Pàgina 9

+Més informació:
-El CEIP Remolins vol créixer aprofitant la reforma del barri de Sant Jaume

6 comentaris:

  1. Vista la maqueta de la foto.....no sé si guarda molta proporció amb la realitat, jo diria que l'escorxador no esta davant de la plaça de Sant Jaume.

    ResponElimina
  2. L'escorxador és molt gran. Des de la plaça de Sant Jaume, mirant cap al riu per un dels carrers, es veu l'escorxador.

    ResponElimina
  3. ets mes ràpid que el vent xeic, anava a esborrar el comentari i ja em surts, tens raó

    ResponElimina
  4. La maqueta està bé Gustau (em recorda al joc de taula "Cathedral"), però casa meva surt molt esquifida, jejeje !!!

    Esperarem la reforma amb paciència, que això trigarà molt i molt de temps a fer-se realitat. És un bon principi, esperem que tingui un bon final. Salut !!!

    ResponElimina
  5. Nomes podem demanar que l'obra no afecti ningú important i que no tingui abstacles.... i el temps pot ser record.

    ResponElimina
  6. Algú en no molta feina i moltes ganes de treballar podria fer un recull dels projectes que s'arriben a fer i les realitats tangibles i comparar-ho, no sé si es per allò de " las cosas de palacio....." però mira que n'he arribat a veure llegir i escoltar de projectes, esbossos i esborranys. Em temo que mes d'un quedaria retratat si es fes la relació projecte/execució, de moment en el cas que ens ocupa, ja ens diuen que no hi ha n'hi pressupost ni se'l espera. Imaginat. Ara, suposo, lògicament, que els que fa les maquetes i els redactors i autors dels projectes van cobrant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta