9 de novembre del 2009

Foscor absoluta al carrer Botigues de la Sal


El carrer de les Botigues de la Sal, com sabreu molts de vosaltres, és el carreró que connecta el que queda de la plaça de la Constitució amb l'avinguda Felip Pedrell de Tortosa. Aquest vespre ens hem trobat aquest carrer, amb la fama immerescuda de ser un dels més estrets de Tortosa, completament a fosques. No hi funcionava ni un trist fanal, i de fet la poca llum que podeu veure en la fotografia és la del flash de la càmera. En aquest sentit, cal assenyalar que, si en els últims mesos havíem pogut detectar alguns moviments sospitosos en aquest carrer, la foscor absoluta de Botigues de la Sal encara ajudarà més els que fugeixen de la llum per fer les seues activitats, no sempre lícites. De fet, el carrer ara és més discret que mai, i no ha deixat de ser un carreró força cèntric, molt ben comunicat tant per un costat com per l'altre.

Abans de la construcció de les rampes d'accés al pont de l'Estat, el carrer donava accés a una plaça porxada i molt cèntrica, i per la banda del riu abocava directament a l'Ebre, ja que el mur i l'actual avinguda Felip Pedrell no es van construir fins després de la guerra. Antigament, la plaça de la Constitució era coneguda com la plaça de les Cols, ja que abans de la construcció del mercat municipal era en aquest espai on s'intal·laven les parades dels pagesos per vendre els seus productes. En canvi, el carrer de les Botigues de la Sal va poder conservar el seu antic nom. Segons va deixar escrit Ramon Vergés Paulí a les seues Espurnes de la llar, el carrer rebia aquest nom perquè "hi havia les botigues exclusivament dedicades a vendre sal, portada en carros de les salines de la Ràpita".

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

2 comentaris:

  1. 8-)
    Després diran que Tortosa no te misteri!

    ResponElimina
  2. Tota la vida aixi, alli assajaven els "Valium 10"...i mirals ara,codejatsen amb la Shakira!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta