9 de novembre del 2009

[Microcosmos] Núvols amb forma d'OVNI damunt del castell de la Suda de Tortosa


El cel de Tortosa ha aparegut aquesta tarda amb un parell de núvols amb forma d'objecte volador no identificat (OVNI). El nom científic d'aquestes formacions és el de núvols lenticulars, Altocumulus lenticularis, ja que tenen forma de plat o de lent convergent. És a dir, de plat de llenties, si forcem el joc semàntic. Normalment, es formen en zones muntanyoses i aïllades d'altres núvols, però la tarda de vent que feia a Tortosa ha fet que poguéssem veure una just damunt del castell de la Suda, i l'altra, a la zona del coll de l'Alba. La veritat és que produïen un efecte òptic molt bonic, amb les últimes llums del dia. També ens ha fet pensar amb una invasió extraterrestre, ara que als Estats Units s'acaba d'estrenar el remake de la sèrie V. De fet, aquests tipus de núvols han estat confoses molt sovint amb grans plats voladors, i fins i tot hi ha investigadors del fenomen OVNI que han dit que els núvols lenticulars que apareixen pintats en alguns quadres medievals són, en realitat, la representació de naus provinents d'altres planetes.

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

5 comentaris:

  1. No vos preocupeu,era un spot televisiu,coincidint amb l'estreno als USA del remake de la mitica serie "V" la dels fardaxos vinguts d'un altre planeta...els que menjaben rates de la "bollonera" del de Descarrega

    ResponElimina
  2. Aixo era "X File" no si val

    ResponElimina
  3. Ovnis? Pos a mi me van semblar uns grans i apetitosos brioixos...

    ResponElimina
  4. Vols dir que per compte de lenticulars no es diuen monticulars ?
    Je, je ,je Es meu....!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta