20 de desembre del 2009

El nou viver d'empreses de Tortosa quedarà connectat a la xarxa de fibra òptica



El regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha explicat que el futur viver d'empreses que Tortosa construirà a les antigues indústries Fabra quedarà connectat a la nova xarxa de fibra òptica. La Generalitat i l'Ajuntament han previst el desplegament de 12 quilòmetres de xarxa troncal entre l'Aldea i Tortosa, a més del cablejat i la interconnexió de més de quaranta equipaments, edificis públics i seus institucionals. Però el desplegament de la fibra òptica, presentat el 30 d'abril en el marc de la fira Expoebre, no preveia la connexió del nou viver d'empreses, el projecte del qual es va fer públic tres mesos després, el 29 de juliol. «És vital que el viver d'empreses tinga connexió d'internet amb fibra òptica», va remarcar Forés, que hi va afegir que l'Ajuntament farà «tot el possible» per incloure el nou equipament a la xarxa.


El futur viver d'empreses ocuparà 11.313 metres quadrats. El projecte rehabilitarà l'edifici actual, d'estil racionalista i construït l'any 1957, per destinar-lo a oficines. A més, també es farà un edifici de nova planta per als tallers. D'aquí a pocs mesos, la societat Tortosa Innova començarà la primera fase del projecte, que consisteix a reformar l'edifici, fer-hi les zones comunes i adequar-lo per crear-hi nou oficines i sis tallers en una nau adjacent. El projecte complet, que es divideix en tres fases, preveu la construcció de deu oficines i dos tallers més. El cost del projecte supera els 2,1 milions d'euros, tot i que la primera fase té un pressupost d'1,6 milions. El viver inclourà serveis de formació, assessorament jurídic i financer, «per acompanyar els joves empresaris en els primers anys». Amb vista a futures ampliacions, Forés no descarta que també puga plantejar-se la creació d'un centre de negocis. De fet, l'objectiu és que cada tres anys passin unes quinze empreses pel viver, i que «d'aquí surtin sectors econòmics emergents».

El desplegament de la fibra òptica

Concretament, es tracta de fer arribar la fibra òptica a Tortosa a través de l'autovia de l'Aldea (C-42). Un cop a Tortosa, es desplegaran uns 4.000 metres més de cable per unir l'Ajuntament de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell, la seu de la delegació del govern i els altres serveis territorials de la Generalitat, l'emissora Ràdio Tortosa, l'Oficina de Treball, els jutjats, l'hospital Verge de la Cinta, els centres d'atenció primària El Temple i Baix Ebre, el centre de suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l'Escola d'Infermeria i el nou campus de la URV. De fet, la necessitat d'integrar el campus de les Terres de l'Ebre en l'anomenada Anella Científica ha propiciat l'arribada de la fibra òptica a Tortosa. A més, la xarxa també farà arribar la fibra òptica al futur hospital de les Terres de l'Ebre, a la Cambra de Comerç, a la UNED, a l'oficina de Correus, a la central de Telefónica, a la caserna regional dels Mossos d'Esquadra, al centre cultural L'Escorxador, a la biblioteca i als instituts, així com al Consell Comarcal del Baix Ebre i a l'Ajuntament de Roquetes. Finalment, la fibra òptica també arribarà al Punt Òmnia, al CEIP La Mercè, al col·legi Consolació, a l'estació d'autobusos, al magatzem, a l'escorxador i a la deixalleria municipal, i també a la seu del setmanari La Veu de l'Ebre. El projecte té un cost d'1,5 milions d'euros en dos anys. De fet, encara que les obres han experimentat un retard considerable, la previsió és que l'actuació estiga enllestida a finals del 2010.

Publicat a Elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 20-12-2009 Pàgina 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta