29 de gener del 2010

L'alcalde d'Ascó evita els contraris a l'MTC no presentant-se al Consell Comarcal

 
La protesta contra la candidatura al cementiri nuclear havia estat convocada a través del boca-orella i d'internet.

Una cinquantena de persones van concentrar-se ahir al vespre davant del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per escridassar l'alcalde d'Ascó, però Rafael Vidal (CiU) no s'hi va presentar. La protesta s'havia convocat dimecres a la tarda, durant la manifestació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i també a través de les xarxes socials d'internet, per expressar el rebuig dels ciutadans a la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Vidal també és conseller comarcal i s'esperava la seua presència en el ple ordinari, però a última hora va trucar per excusar la seua absència. Un fort desplegament policial a la plaça de Sant Roc vigilava els manifestats, que van acabar escridassant altres alcaldes de CiU quan van entrar a l'edifici.
Havia de ser la primera vegada que Vidal tornava al Consell Comarcal després de la candidatura a l'MTC, i també després de la tancada de protesta que van protagonitzar els càrrecs electes d'ERC i el PSC a la seu de l'ens. També se sabia que els detractors del cementiri nuclear l'esperaven a la porta per escridassar-lo, i per això la plaça de Sant Roc i els voltants del Consell Comarcal estaven plens de policia. Al llarg del dia, la previsió era que Vidal assistiria al ple. De fet, el president riberenc, Bernat Pellisa (ERC), s'havia ofert a acompanyar-lo fins a l'entrada del Consell, per donar una imatge de normalitat institucional i per apaivagar els ànim. Però a última hora, Vidal va preferir evitar els manifestants.

No van poder fer-ho altres alcaldes de CiU que també són consellers comarcals, com el de la Palma d'Ebre, Gil Martí; la de Vinebre, Gemma Carim, i l'alcalde de Garcia, Francesc Acero. Alguns dels manifestants van increpar els convergents, i un dels alcaldes es va girar cap a la gent i va fer un gest ofensiu aixecant el dit del mig d'una mà. Després, els contraris a l'MTC van entrar al Consell per seguir el ple. El consell va aprovar un conveni de col·laboració amb el centre d'empreses de Flix i un altre amb el pavelló firal de Móra la Nova. El moment més esperat, però, va ser la intervenció del president. Pellisa va expressar la seua preocupació per la «fractura social» que ha provocat la candidatura d'Ascó, i va lamentar la falta de transparència i de debat dels últims mesos. «El tema ens ha esclatat als morros», va lamentar Pellisa. Però alguns dels manifestants s'esperaven que ahir hi hauria una nova declaració institucional contra el cementiri nuclear, i van marxar del Consell entre renecs, i acusant govern i oposició d'haver-se venut.




10 comentaris:

  1. S’ha de esser ingenu, desprès de tot el que ha passat, i amb la gent preparada a la porta, en creure que el senyor Vidal assistiria al ple del Consell Comarcal de la Ribera, tot i que guardant les formes va trucar informant i disculpant-se de que no hi aniria.
    Una cosa es ser alcalde i un altra molt diferent es ser alcalde masoquista.

    ResponElimina
  2. Jo diria que el titular d’aquesta noticia esta canviat, dons abans deia “l’Alcalde d’Ascó no dona la cara...etc etc...” Gustau ens ho aclarirà.

    ResponElimina
  3. Mc, el titular que tu dius és el de la pastilla de portada.

    ResponElimina
  4. S'ha d'estar conscienciat d'una causa per anar a patir fred encara sabent que lo Vidal no hi seria.
    Mc. Darrerament obres massa el broc.
    Una cosa es ser alcalde i l'altra persona humana.

    ResponElimina
  5. Ja us enviaré enllaços a les fotos d'avui del camp de futbol d'Ascó.
    I del lloc, presumible, d'ubicació del cementiri. Possible zona inundable, subsol permeable, i a l'albir de la presa de Flix , la de Riba-roja i la de Mequinensa, per dir quatre dades hidro-geològiques.

    Gustau, no podries muntar un espai per a fotos dels "marfantos"?
    Com a part del teu web. Exquisidament complert.
    ;-)

    Per cert, en un dia feiner normal, Ascó continua sent un mas robat!

    ResponElimina
  6. X, no estaria malament, és veritat. Qui tinga fotos interessants, d'aquest tema o de qualsevol altra cosa, les pot enviar a marfanta@marfanta.com o bé a gustaumoreno@mail.com, i muntarem una secció especial de fotos dels lectors.

    ResponElimina
  7. X , gracies per la teva observació, però per que vegis que tot es relatiu et diré que per mi nomes es un rajolí...

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Gustau; rectifica la segona adreça, dons l’has posat malament.

    ResponElimina
  10. Sí, l'adreça correcta és gustaumoreno@gmail.com. Gràcies, McCalan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta