7 de gener del 2010

L'alcalde de Tortosa acusa el tripartit de bloquejar les vegueries i diu que no estaran a punt abans del 2011


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, considera que l'ajornament de la llei de vegueries demostra que el tripartit «és un govern en descomposició». Segons Bel, el PSC, ERC i ICV no estan negociant si tiren endavant la llei, sinó com s'ho faran perquè semble que el govern vol les vegueries, però sense deixar prou temps perquè la llei siga aprovada pel Parlament. L'alcalde tortosí acusa els barons socialistes de boicotejar el procés, amb una sèrie de polèmiques locals que dificultaran que la reordenació territorial de Catalunya es puga abordar també en les legislatures següents. Bel també lamenta «l'espectacle» que han ofert els alcaldes de Tarragona, Reus i Lleida, però valora que «el més trist» és que Esquerra haja cedit, i que la llei de l'àmbit metropolità de Barcelona tire endavant sense la torna de la llei de vegueries. «Les vegueries quedaran tocades més enllà del que puga dir la sentència de l'Estatut», afirma Bel, que considera que l'avantprojecte de llei «tan dèbil» que havia presentat Ausàs encara fa que les vegueries siguen més criticables. Tot i així, l'alcalde de Tortosa defensa la creació de les vegueries, i lamenta que «gairebé ningú» no haja qüestionat les competències «ridícules» i «insuficients» dels nous ens territorials, així com el seu finançament. Finalment, Bel posa en dubte que les vegueries siguen una realitat abans de les eleccions municipals del 2011, ja que també caldrà canviar la llei electoral estatal.

+Més informació a El Punt:
-Els alcaldes del Camp i l'Ebre descarten que la llei de vegueries s'aprovi enguany

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-10-2010

6 comentaris:

  1. Donades les dificultats, pel que sembla es tira pel recte i es crea una Llei especifica per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Ara ja ha quedat clara d’intencionalitat d’aquest Govern que els hi “refanfinfla” la Catalunya de les Vegueries, com ja us comentava en altres posts.

    ResponElimina
  2. Aquest gir sobtat en la legislació sobre la Divisió Territorial ( faltarà que tiri endavant) demostra un cop mes la Catalunya a dues velocitats que ens volen imposar :
    Area Metropolitana, i la resta !

    ResponElimina
  3. En resposta al senyor Bel quan parla de “ridícules i insuficients” les competències que comportaria una vegueria perifèrica, voldria contestar-li que aquestes precisament estarien en consonància al model de Vegueria que ens volen imposar, i pel que sembla ni ell, ni molta mes gent de les TTEE estaríem d’acord en acceptar com un placebo en forma d’un reconeixement teòric i buit de contingut.

    ResponElimina
  4. Depèn del fallo del TC voldria recordar al senyor Bel que encara que li sembli agosarat, podem demanar sense cap problema la creació de la cinquena província. Fora mes directe, mes constitucional, i mes ràpid.

    ResponElimina
  5. Ja era hora, al menys ja sabem k tot era FUM FUM i més FUM, com ja anavem dient...

    Si la bolguessint fer (lA VEGUERIA), ja la podrien fer, no? Akí tothom està d'acord. Encara k no hi ha cap tipus de proposta seria, xk x a fer pèna millor ens kedem com ara amb les delegacions territorials.

    Posats a tirar xl dret, estic d'acord amb Mc, passem del govern i de la metropolis i demanem la provincia. Segurament ens kedarem igual, xo al menys serviria per pegar un toc d'atenció.

    Si es k Nadal encara està akí!! Fum fum fum aaa!!! i ara en les rebaixes potser tindrem l'estatut. yeeeaah!!!

    ResponElimina
  6. Em permetreu inserir aquí una carteta que he posat en un altre post mes antic i que a lo millor no es llegiria... Disculpeu.


    Senyor Delegat Territorial de la Generalitat a les TTEE:
    Front l’imminent pronunciament i sentencia del Tribunal Constitucional, sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, suposo que haurà llegit la carta que el President de la Generalitat senyor Montilla ha enviat a 201 associacions representatives de la nostra societat catalana; associacions esportives, sindicals, empresarials, eclesiàstiques... En aquesta carta ens demana unitat i fermesa per si arriba el moment donar una resposta unitària, tant en l’ordre polític com cívic, fins i tot parafrasejant a JFK amb la famosa frase “no et preguntes que pot fer el teu país per tu , sinó el pots fer tu pel teus país..”
    Com català voldria fer-li arribar la meva predisposició a defensar una llei orgànica com l’Estatut aprovada pel Parlament de Catalunya, referendada pels catalans i desprès pel Parlament de Madrid.
    Com ja sap,Catalunya esta travessant per un moment crític i els interessos de Catalunya son els meus interessos, que no els d’una majoria parlamentaria que pretén modificar la Llei Electoral i la Divisió Territorial amb fins electorals sense el suficient debat parlamentari ni social.
    Estic convençut que tots els catalans volem una Catalunya de consens, dialogant i integradora, front una Catalunya partidista, i que actualment esta demostrant signes de feblesa, (la carta del President n’és un clar exemple).
    Esperem pel be de tots que sigui el consens de totes les forces politiques catalanes en primer terme, les qui ens marquin el camí a seguir, sense lo qual no serà possible aquesta Catalunya que tots desitgem.
    Atentament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta