28 de gener del 2010

[Nota de premsa] Ports de la Generalitat inicia la millora de la llotja del port de les Cases d’Alcanar

L’empresa pública, Ports de la Generalitat, ha iniciat les obres per renovar la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar. L’actuació té com a objectiu optimitzar el procés de comercialització del peix i adequar l’edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat. El projecte, emmarcat en el Pla de millora de les llotges de Catalunya, ha de millorar els serveis del sector pesquer canareu. Les obres suposaran una inversió de 173.000 euros, amb un termini d’execució de tres mesos.

Les obres, que han començat aquesta setmana, tenen com a objectiu adaptar la llotja amb nous tancaments, paviments i revestiments i distribuir l’espai per zones d’ús. També es preveu crear una zona en què els visitants podran observar la subhasta del peix sense interferir en les tasques del sector pesquer. Per tal que els pescadors continuïn treballant mentre s’executen les obres, Ports de la Generalitat ha habilitat un espai, al costat de la llotja, per fer la subhasta provisionalment.

Les obres han de dividir la superfície de la llotja en zones d’ús, segons el procés de manipulació del peix: arribada i descàrrega, subhasta, classificació i expedició.

Per altra banda, darrere la línia de subhastes s’ha de situar la zona per als compradors. Així mateix, a l’interior de la llotja, s’ha d’adequar un espai per a ús veterinari i un magatzem. També s’han de fer noves instal·lacions d’aigua, electricitat i xarxa contra incendis.

Pla de millora de les llotges

L’adequació de la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar és una actuació prevista en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. El Pla, aprovat per l’Executiu català, l’any 2008, té com a finalitat adaptar els edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient.

La rehabilitació de vint-i-una llotges de peix arreu de Catalunya, que s’està duent a terme, suposarà una inversió de 3,8 MEUR, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d’aquesta inversió serà retornada a Ports pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant el Fons Europeu de Pesca (FEP).



28 de gener de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta