3 de febrer del 2010

Bel celebra que Tortosa siga «seu institucional» de la futura vegueria de les Terres de l'Ebre

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), va ser més moderat que el seu homòleg ampostí, i ahir va fer una primera valoració «molt positiva» de l'aprovació del projecte de llei de les vegueries. A més, Bel va destacar que el document reconega que Tortosa siga la «seu institucional» de la vegueria de l'Ebre, tot i que va advertir que això no era l'aspecte «fonamental» del projecte. «Tots els municipis tindran un paper important a la vegueria, però tothom reconeixia i tenia clar que Tortosa havia de ser designada com a seu institucional», va afirmar Bel. A banda, l'alcalde va valorar que el projecte de la llei de vegueries s'aprova «un pèl tard» perquè puga tramitar-se durant aquesta legislatura. Bel va recordar que havia estat crític amb el finançament de les vegueries, i va afegir que aquest aspecte continua sense aclarir-se. A banda, Bel va valorar que s'haja incorporat una nova competència a les vegueries, amb la possibilitat de gestionar els serveis i les competències que els deleguin els ajuntaments. Però va lamentar que no quedi prou clar quants consellers tindrà el consell de vegueria, ni com es designaran. Finalment, l'alcalde de Tortosa també va advertir que ara les vegueries hauran de ser aprovades pel Parlament, i sobretot que caldrà un acord entre el PSOE i el PP per modificar la llei electoral general.



[Àudio] Primera valoració de l'alcalde de Tortosa a l'aprovació de l'avantprojecte de llei de les vegueries

  • [Document] Avantprojecte de llei de vegueries de Catalunya


  • Llegeix la resta de la notícia a El Punt:
    -Salvadó diu que la vegueria permetrà a l'Ebre ser el cinquè motor de Catalunya 

    4 comentaris:

    1. Senyor Alcalde; com pot valorar positivament aquest engendro de projecte de Llei ?
      Vostè mateix reconeix que no sap el numero de consellers, ni com es designaran, ni les competències ni l’apartat de finançament (un detall important).
      Senyor Bel, no es deixi enlluernar per l’assignació de Tortosa com Seu Institucional, que prendrem mal...
      Atentament

      ResponElimina
    2. Sr Mc Calan,
      jo li diré perquè. Pos perquè el Sr. Bel veu que no s'hi pot posar en contra de la designació de Tortosa com a Seu. Ell, com vostè, veu lo perill de que tots los endollats de la diputació del seu partit se queden en una mà devant i l'altra darrera, en benefici dels endollats del tripartit que ja celebren en cava la sort que han tingut. Per això el Sr. Bel, reclama saber de quina manera se triaran los endollats per a les noves vegueries. No es preocupe, home, que si poden ja col·locaran algú dels seus...

      ResponElimina
    3. Sra. Nuria; quan em referia a que “podem prendre mal” sempre ho feia des de la perspectiva de tortosí, i mai d’un punt de vista partidista, dons ja em canso de pregonar que no pertanyo a cap partit polític, i totes les meves opinions son a títol personal.
      O es que qui no pertany a cap partit no pot opinar ?

      ResponElimina
    4. endollat=anchufat??? ;-)))
      joooool, qué cosas hay que oir!!

      ResponElimina

    NORMES D'ÚS
    La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    Disqus for Marfanta