26 de febrer del 2010

Carod-Rovira posa la primera pedra de la nova seu dels serveis territorials de la Generalitat a Tortosa


El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit aquest matí a Tortosa l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. En l’acte, el vicepresident ha destacat que “no assistim a la primera pedra d’un edifici qualsevol sinó a l’inici d’un canvi de model de gestió del govern bolcat al servei del ciutadà”. La construcció de la nova seu ha comptat amb la presència del delegat del Govern, Lluís Salvadó, el president de Gisa, Xavier Casas, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. L’edifici dels serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l’Ebre “coincideix, simbòlicament, amb la fi del desplegament competencial de tots els departaments” del Govern en aquest territori, com es va constatar amb la finalització del desplegament dels mossos d’esquadra el novembre del 2008. Un territori que, segons ha expressat Josep-Lluís Carod-Rovira, “existeix i és reconegut com una autèntica realitat institucional perquè la gent i les institucions d’aquest territori ho han volgut així”.

Amb la concentració de tots els serveis de la Generalitat en un mateix espai, “obeïm la voluntat del govern de fer-nos més proper a la gent, a tots els punts del país i des de tots els territoris” i, alhora, “apliquem una política d’estalvi, tant de temps com de diners als ciutadans i a l’administració consolidant una finestreta única” d’atenció i servei públic. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha assegurat que “aquest govern ha contribuït com mai” al desenvolupament de les comarques de l’Ebre i del nucli antic de Tortosa, “un espai degradat però alhora una joia patrimonial” que haurà rebut una inversió de 80 milions d’euros en el període 2003-2013. Salvadó ha destacat que la construcció de la seu de la Generalitat és una obra “amb ànima perquè simbolitza la voluntat del govern de Catalunya de ser a les Terres de l’Ebre i ser-hi amb el màxim reconeixement institucional”.

El nou edifici de la delegació del Govern a Tortosa es construirà en un solar del carrer Montcada, al casc antic de la ciutat, i compta amb un pressupost de total de 20 milions d’euros. La previsió d’execució de les obres és de 18 mesos per al pàrquing i de 30 mesos per a l’edifici. El projecte, “una de les obres més emblemàtiques que aquest govern haurà posat en marxa a les Terres de l’Ebre” en paraules del vicepresident, que és obra de l’arquitecte Carme Pinós, comptarà amb tres plantes subterrànies, dues d’aparcament públic i una dedicada a arxius, i quatre plantes superiors que albergaran quatre-cents funcionaris. Així mateix, la planta baixa acollirà una sala d’actes amb capacitat per a cent cinquanta persones. L’entorn s’urbanitzarà amb un conjunt de places públiques amb la voluntat de “dignificar el barri i oferir el complex a la ciutadania”.

Amb la integració i el trasllat de tots els serveis territorials a la nova seu de la Generalitat a Tortosa s’impulsa i es consolida un nou model d’atenció territorial que s’estendrà arreu del país. Girona, amb la nova seu a l’antic Hospital de Santa Caterina a punt d’estrenar, ha estat la primera consecució d’aquesta concepció d’edificis corporatius i multidepartamentals que agrupen en un mateix espai totes les unitats administratives de la Generalitat. Aquest mateix any, es licitarà també el de Lleida per al conjunt de les seves comarques.

Informació: Generalitat de Catalunya
Foto: Jordi Ruiz

5 comentaris:

  1. Se'm fa curiós.
    3 plantes serien uns 9 metres de profunditat.
    Suposo que s'arribarà a l'estrat romà.
    També arribaria al nivell del llit del riu.
    Una senyora obra abans d'aixecar un sol pis. 18 mesos + los de patrimoni.
    Creieu que és "convenient" una estructura d'aquesta mena al centre històric de Tortosa?
    No seria més funcional i accessible, essent un organisme territorial, a un solar proper a les grans vies de comunicació?
    La mobilitat de la zona ja la te estudiada l'Agenda 21?
    Es pot considerar un edifici "faraònic", donat l'entorn?
    18+30 mesos = 4 anys + retards.
    20 + lo 40% d'administració, ens en anem als 30.
    Està publicat el projecte?
    Dubtes, sempre dubtes.
    Perquè no expliquen bé les coses?
    Ja que ho paguem.... i estem en temps de crisi.
    Per cert, l'empresa que ho faci quanta gent del territori contractarà?
    És del territori?
    Podria ser-ho?

    ResponElimina
  2. “No assistim a la primera pedra d’un edifici qualsevol sinó a l’inici d’un canvi de model de gestió del govern bolcat al servei del ciutadà”.
    Jo em preguntaria: que han estat fent fins ara ?

    ResponElimina
  3. Un edifici singular,signat per un nom de primera divisio a tortosa?.Diria que no m'ho crec.,ja veuras quan arriben les rebaixes, i li fasen retalls com va pasar amb lo pont del Bimil.lenari

    ResponElimina
  4. Lo pont del Mil.lenari! M'ha pasat com a la gent dels circos quan venen.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta