16 de febrer del 2010

Les obres del carrer del Vall de Tortosa duraran nou mesos

L'Ajuntament prepara un pla de trànsit per garantir l'accés al nucli històric i evitar molèsties als veïns.

L'Ajuntament ha tret a concurs les obres de reforma integral del carrer del Vall, un dels eixos viaris més importants del nucli antic de Tortosa. El projecte té un pressupost de més de 797.000 euros. Al marge de les complicacions tècniques per la presència de la volta del barranc del Rastre, caldrà dividir les obres per facilitar el trànsit.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va recordar ahir que la reforma del carrer del Vall, amb més de 797.000 euros, és un dels projectes més ambiciosos dels que té pendents el pla integral nucli antic de Tortosa (Pincat). Però l'actuació també és important perquè el carrer del Vall és un dels principals accessos al nucli històric, i caldrà que les obres siguen compatibles amb el trànsit de vehicles. De fet, el projecte està dividit en dues fases, amb l'objectiu de minimitzar les afectacions sobre el trànsit i també les molèsties als veïns. En realitat, la policia local està preparant un pla especial de circulació, i Roigé va detallar que l'Ajuntament es reunirà en els propers dies amb l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric. L'objectiu és determinar quina de les dues fases es farà primer, així com els itineraris alternatius mentre duren les obres.

Roigé va precisar que, un cop iniciat el concurs públic, l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) preveu que les obres comencen en un parell de mesos. La reforma del carrer del Vall, que té un termini d'execució de nou mesos, serà molt semblant a la millora del carrer Bisbe Aznar. Així, es renovaran els serveis i s'eixamplaran les voreres; però, a més, hi haurà diverses illes de contenidors soterrats. També caldrà tenir en compte la presència de la volta del barranc del Rastre. L'Ajuntament ja va encarregar un sondeig per saber amb exactitud el curs del barranc i el traçat de la volta medieval, que va més avall del que es pensaven. D'acord amb la comissió de Patrimoni, revestiran la part superior de la volta, i només la seua part inferior en el tram en què travessa un edifici.

Obres al carrer Montcada i al barri de Santa Clara

«Ara ens vindran uns mesos complicats en el trànsit del nucli antic, ja que també han de començar les obres de l'edifici de les Delegacions, al carrer Montcada», va advertir la regidora. Meritxell Roigé va recordar que en aquest carrer també es farà la rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni, on s'instal·larà el centre d'interpretació de Setmana Santa. A més, tant per la plaça de Montserrat com pel carrer Montcada hauran d'entrar i sortir les grues i els camions de les obres del centre cívic de Santa Clara, un projecte que l'Ajuntament també ha tret a informació pública, amb un pressupost de 345.000 euros. Tortosa també farà la reforma del centre obert Sant Francesc (un milió d'euros), però el trànsit de maquinària es farà per l'hospital.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-02-2010 Pàgina 11

1 comentari:

  1. una coseta: algú sap si hi ha algun fons, d'aquests que ens regalen darrerament a la nostra insigne ciutat, per tal de reparar/reconstruïr/millorar els parcs infantils que hi ha posats de fa ja molt temps.
    Es que darrerament me'n passejo per algun d'ells i, sincerament, no fan honor a l'adjectiu d'"insigne" que té la seva ciutat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta