12 de febrer del 2010

L'Estat desbloqueja la variant de Gandesa

Les dues variants de la carretera N-420 a Gandesa i Corbera d'Ebre eren, fins ara, dues de les obres oblidades que el govern de l'Estat tenia pendents a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Els primers tràmits per construir la variant de Gandesa van començar encara amb el govern del PP, l'any 2000, tot i que el projecte ha aparegut en diferents pressupostos de l'Estat. En realitat, van haver de passar més de set anys perquè el Ministeri de Foment encarregués la redacció de l'estudi de traçat, però també s'ha retardat l'exposició pública. De fet, una de les últimes previsions de l'Estat per traure l'N-420 del nucli urbà de Gandesa era començar les obres aquest any 2010.

Però ara, Foment ha decidit desbloquejar els seus dos projectes a la Terra Alta, i ahir ja va anunciar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'inici del procés d'informació pública del traçat de la variant de Gandesa. Un cop acabat el període d'al·legacions sobre els béns i drets afectats per la nova carretera es farà l'aprovació definitiva del projecte, que permetrà Foment començar les expropiacions. La variant de Gandesa tindrà poc més de 5,1 quilòmetres, i afectarà terrenys dels termes municipals de Gandesa i Corbera d'Ebre, on també caldrà fer una altra variant. De fet, les dues circumval·lacions quedaran connectades en el punt quilomètric 804 de l'N-420. A banda, les infraestructures més importants afectades pel traçat seran el camí de la Creu de la Saboga, la carretera de Gandesa a Vilalba dels Arcs (TV-7231) i el camí vell de Gandesa a Corbera d'Ebre. La variant de l'N-420, que tindrà dos carrils de 3,5 metres d'amplada, facilitarà el disseny i la construcció de la circumval·lació de la C-43, l'altra carretera que travessa Gandesa, i que ha d'assumir la Generalitat.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 12-02-2010 Pàgina 10

Foto: Street View

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta