19 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Amposta podrà suportar pluviometries de fins a 60 litres per metre quadrat

La darrera junta de govern local va adjudicar divendres dia 12 de febrer les obres de la segona fase del col·lector de pluvials de la zona dels Xiribecs.

El projecte de pluvials d’Amposta s’ha executat en dues fases, ja que els problemes que causen les fortes pluges afecten a les vies principals de la ciutat i a la part baixa d’Amposta, ja que el col·lector principal està ubicat a la zona esportiva i del pavelló firal.

Per tal de solucionar els problemes d’inundacions, que es produïen amb pluges de més de 40 litres per metre quadrat, l’Ajuntament ha realitzat diverses obres al llarg dels carrers principals de la ciutat, on s’han posat reixes per conduir l’aigua dels carrers cap al col·lector i així no es produeixin inundacions en voreres i baixos.

A més, en una primera fase de les obres, aprofitant la urbanització del passeig del canal marítim, es van invertir 230.000 euros en la instal·lació de dos tubs d’un metre de diàmetre cadascun. D’aquesta manera, les aigües pluvials es vessen directament al canal.

La segona fase té un pressupost de 110.000 euros i consistirà en la construcció d’una estació de bombeig que serà capaç de llençar al canal 2 metres cúbics d’aigua per segon. Juntament a les dues bombes d’aigua, s’instal·larà també un grup electrogen que en garantitza el funcionament en cas que fallida del corrent elèctric.

El regidor d’obres i urbanisme, Pere Vidal, ha explicat que amb aquesta segona fase de les obres “completem un pla estratègic per poder absorbir pluviometries de fins a 60 litres per metre quadrat”, Vidal ha afegit que “som conscients de que són obres que no es valoren directament perquè queden soterrades però que resulten molt importants per al dia a dia dels ciutadans”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta