3 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Comunicat de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta

A la nostra condició de reserva energètica i comarca abocador de Catalunya caldrà afegir ara un càstig polític ?

En la darrera compareixença al Parlament, el conseller Francesc Baltasar (ICV) va increpar el diputat Xavier Pallarès (CIU) perquè insinuava que hi havia un greuge contra el territori. La resposta és clara.

Som notícia per tot un seguit d’esdeveniments negatius, directes o per proximitat: transvasaments, macroabocadors, aïllaments per nevades, massificació eòlica, mentides polítiques i ara el cementeri nuclear.

Aquests dies tots els partits polítics han defensat l’autonomia municipal. En el cas d’Horta de Sant Joan, però, (on l’Ajuntament té el suport del 80 % de la població, de totes les entitats municipals i de la comarca veïna del Matarranya) aquesta autonomia desapareix i segueix sense resoldre’s la problemàtica central eòlica que atempta directament contra l’economia i el desenvolupament del municipi i la protecció de la fauna i el territori.

Una central que tot i tenir informes desfavorables del servei de fauna del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i vulnerar directives europees sobre espècies protegides i altres factors mediambientals, va obtenir autorització administrativa del Departament d’Economia i Finances (PSC).

Va ser la Ponència Ambiental ( formada pel Departament d’Economia (PSC) i pel Departament de Medi Ambient i Habitatge (ICV) i presidida per aquest últim) qui va fer la declaració d'impacte ambiental favorable i permetre l’autorització administrativa, tot i anar en contra dels seus propis informes.

Ara el Departament d’Urbanisme a càrrec del Conseller Nadal ( PSC ) té la solució sobre la taula . El tripartit té la oportunitat de fer prevaldre la decisió d’un poble i l’autonomia municipal d’un ajuntament acceptant el canvi de normes subsidiàries proposades. Això ha de tenir més pes que els suposats “drets” adquirits d’una empresa privada i evitar així un nou perjudici per la població d’Horta de Sant Joan que ha fet una aposta clara pel seu futur.

L’alcalde, Àngel Ferràs (CIU), ha suportat pressions de tot tipus; primer per fer una consulta (tan impopular en els dies que corren) i segon per contradir el tripartit i els interessos d’EOLICCAT (presidit per Ramon Carbonell).

Ara hem de sumar, a totes les pressions esmentades, les amenaces de l’empresa d’emprendre accions contra la seva persona i patrimoni (adduint drets adquirits per sobre dels drets de la població!).

L’alcalde es va comprometre, pública i notòriament, a no firmar el permís d’obres .Si firma, ell ho sap , tindrà un futur magre. Rebrà tot el rebuig social, justificat, evident i esperable, d’un poble venut i enganyat.

La culpa, però, també la tindrà la complicitat dels diferents departaments de la Generalitat amb EOLICCAT, que han deixat sol un alcalde i un municipi, i n’han volgut fer un escarment públic i notori.


No es pot ni deixar un alcalde amb aquest compromís, ni que un poble sencer en pateixi les conseqüències. Aquest parc s’ha de parar abans no ho hagi de decidir l’alcalde. D’altra banda, l’alcalde ha de ser conseqüent i no firmar (tindrà tot el nostre suport) .

La Generalitat ha de deixar d’actuar d’esquena al territori.

Visca la CANC, visca la PDTA, visca Horta de Sant Joan!

Natros també som Catalunya.



Horta de Sant Joan, 2 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta