4 de febrer del 2010

Ascó competirà amb 12 municipis per l'MTC

El document del PSC que criticava el paper de Montilla és un escrit del primer secretari del partit a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

L'Ajuntament d'Ascó haurà de competir amb 12 municipis candidats més per aconseguir el magatzem temporal centralitzat (MTC) dels residus nuclears de tot l'Estat. El Ministeri d'Indústria va publicar ahir la primera llista dels municipis que aspiren a tenir l'MTC. Al marge d'Ascó, els altres candidats són Albalá (Càceres); Campo de San Pedro i Santijuste de San Juan Bautista (Segòvia); Congosto de Valdavia i Lomas de Campos (Palència); Melgar de Arriba i Santervás de Campos (Valladolid); Torrubia de Soria (Sòria); Yebra (Guadalajara); Villar de Cañas (Cuenca); Villar del Pozo (Ciudad Real), i Zarra, a la Vall de Cofrents. Els candidats procedeixen de cinc comunitats autònomes, un fet que destacaria, segons el govern de l'Estat, «l'interès despertat» per l'MTC. Una comissió interministerial tutelarà ara les candidatures rebudes i publicarà una llista amb les que han estat admeses i les que han estat provisionalment excloses. Així, els municipis exclosos disposaran d'un termini de deu dies per presentar al·legacions, i després es publicarà la llista definitiva. El Consell de Ministres serà l'encarregat d'aprovar la seu de l'MTC, una decisió que es podria prendre a final de maig o principi de juny. El Ministeri d'Indústria va recordar ahir que l'MTC comportarà una inversió d'uns 700 milions d'euros, i que porta associada la creació d'un parc tecnològic.

Crítiques a Montilla

D'altra banda, el document del PSC al qual havia tingut accés la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC), i que qüestiona el paper del president José Montilla en tot el procés, és, en realitat, un escrit signat pel primer secretari dels socialistes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Germán Garcés. El document íntegre està penjat des de dissabte, 30 de gener, al web del grup municipal del PSC, i s'hi pot llegir la frase següent: «És penós veure com el nostre president ha modificat la seva posició i sembla que també la del PSC. Ara explica que no vol l'MTC a Catalunya perquè no hi ha consens i perquè la quota de solidaritat de Catalunya amb l'energia nuclear està esgotada.»

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-02-2010 Pàgina 10

Foto: X

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta