12 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El DAR convoca els ajuts per a la reconversió de plantacions de fruita dolça 2010

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat els ajuts per a la reconversió de plantacions de fruita dolça corresponents a l’any 2010, mitjançant l’Ordre publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que també n’aprova les bases reguladores. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 d’abril de 2010, i el de realització de les actuacions el 31 de març de 2011, les quals hauran de ser justificades documentalment fins el 30 d’abril de 2011.

Les plantacions susceptibles de rebre l’ajut han de ser de pomera, perera, presseguer, nectariner, cirerer i prunera, d’acord amb els plans de reconversió prèviament aprovats pel DAR.

Els beneficiaris d’aquests ajuts poden ser les persones físiques i jurídiques que siguin titulars d’una explotació fructícola situada en l’àmbit territorial de Catalunya; hagin presentat la declaració única agrària corresponent; tinguin les superfícies, per les quals se sol·licita l’ajut, degudament incloses en el pla corresponent, aprovat tal com estableixen les Ordres ARP/168/2006, ARP/566/2006, AAR/63/2007, AAR/26/2009 i AAR/422/2009; siguin titulars d’una explotació agrària viable; tinguin una capacitat professional adequada; compleixin les normes mínimes en matèria de medi ambient; a més d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries i socials amb la Seguretat Social, i de no tenir deutes de cap tipus amb la Generalitat de Catalunya.

Es podrà subvencionar les actuacions que consistiran en l’arrencada i nova plantació amb una varietat més adequada, així com inversions complementàries per a l’asprada i per a la millora de les instal·lacions de reg en les parcel·les objecte de reconversió.

El finançament d’aquests ajuts anirà a càrrec dels pressupostos del DAR de l’any 2011 per un import màxim de 2.000.000 euros. A més, l’ajut està finançat amb l’aportació del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Medi Marí (MARM).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta