12 de febrer del 2010

[Nota de premsa] L'art de la pauma de les Terres de l'Ebre s'exposa a la Fira Ambiente de Messe Frankfurt

L’estand d’Artesania Catalunya mostrarà productes artesanals dels projectes “Productes Made in Cire”, “Artesania d’autor” i “Oficis Singulars”

El projecte “Oficis Singulars” comptarà amb la participació de quatre empreses artesanes de Terres de l’Ebre

Gairebé 40 empreses catalanes participen a la Fira Ambiente de Messe Frankfurt amb diferents col·leccions de productes artesanals. La directora general de Comerç, Gemma Puig, i la directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugura aquest divendres, 12 de febrer, l’estand d’Artesania Catalunya en aquesta fira que se celebra a Frankfurt fins el proper dimarts 16 de febrer.

Una fira que mostrarà diferents col·leccions de productes artesanals generats a través dels projectes “Productes Made in Cire”, “Artesania d’autor” i “Oficis Singulars”, iniciatives que ha impulsat Artesania Catalunya.

En aquest sentit, davant la implicació dels artesans de les Terres de l’Ebre que han desenvolupat els seus productes a través d’aquests projectes, el director territorial del Departament, Josep F. Monclús, participarà activament en la presentació dels productes artesans ebrencs.

L’estand d’Artesania Catalunya té 178m2, i estarà dividit en tres blocs amb l’objectiu de promocionar les diferents iniciatives artesanals. Comptarà amb les col·leccions “Enfarcella’t” i “Teteres” del projecte “ Productes Made in Cire”. El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia que promou la reinserció dels presos, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu remunerat.

D’altra banda, l’estand també comptarà amb un espai dedicat a l’“Artesania d’Autor”, on 7 empreses líders a Catalunya en la innovació conceptual i tècnica dels oficis artesans i que aposten per donar autoria al valor artesanal dels seus productes, mostraran diferents obres que han realitzat.

I, l’estand d’Artesania Catalunya, també comptarà amb diferents peces del projecte “Oficis Singulars” que té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar noves línies de productes fruit de la col·laboració d’artesans que treballen en un ofici i tècnica concreta concentrats en nuclis territorials amb dissenyadors amb una mirada renovada.

Els artesans que participaran en l’estand d’Artesania Catalunya són:

Terres de l’Ebre: Art Pauma, Associació La Llata, Oscar Espinòs i Sara Domènech.
Sarral: Isidre i Mireia Magre i Pedro Esteller.
Verdú: Francesc i Magí Sambola, Maria Font i Josep Mas.
Quart: Marcó, Bonadona i Josep Mestres.
Igualada: Raul Querol i Ma. Teresa Lladó.
Vic: Santi Sallent, Sebastian Vecchio i Àngels Vidal.
La Bisbal: Puigdemont, Anna Bayo, Rulduà, Rogenca, Ceràmiques Est i Ceràmiques Aparicio.
Sant Hilari Sacalm: Gol, Pep Clos, Danès i Manufactures Sacalm.
Pirineu: Vall d’Àssua: Obrador Xisqueta, Rosa Garcia, Sílvia Valls, Rosa Ma. Tejedor

A més a més, durant la Inauguració oficial de l’estand prevista a les 17,30 del dissabte 13 de febrer s’oferirà una degustació de productes gastronòmics catalans facilitats per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb el suport de Gastroteca.cat (portal per a la comercialització dels productes agroalimentaris catalans de qüalitat). Es podrà degustar:

Embotit de l’Agrària Plana de Vic – CPV
Fruits secs de l’Agrícola de la Selva del Camp - Coselva
Olives varietat arbequina de Camp de Cervià de les Garrigues
Olives varietat empeltre del Celler Cooperatiu de Batea
Cava Brut de Covides

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta