12 de febrer del 2010

[Notes de premsa] Ports de la Generalitat inicia les obres de millora de l'embarcador d'Amposta

Ports de la Generalitat ha començat, aquests dies, l’actuació per millorar la funcionalitat de la zona de servei de l’embarcador d’Amposta, situat al marge dret del riu Ebre. Amb aquestes obres s’ha de renovar el paviment i tots els serveis d’aquesta instal·lació, per tal d’optimitzar la infraestructura com a punt d’accés per als navegants d’aquest riu i impulsar la navegabilitat per l’Ebre. L’actuació suposarà una inversió de 124.000 euros, amb dos mesos d’execució.

L’embarcador d’Amposta dóna suport a les activitats esportives que s’organitzen en el curs baix del riu. El Govern va crear la Comissió sobre “Aprofitament turístic i ordenació del tram català del riu Ebre”, per potenciar el turisme i regular la navegabilitat al tram català del riu. Ara, Ports de la Generalitat, empresa pública que gestiona l’embarcador d’Amposta i que també és membre d’aquesta Comissió, amb aquest projecte en marxa, la instal·lació ha d’oferir un millor servei als usuaris i ha d’impulsar la navegabilitat pel riu Ebre.

Adequació de la instal·lació i millora dels serveis

L’actuació, que s’està duent a terme, ha de substituir el paviment de la infraestructura, arranjar les escales d’accés a primera línia de moll, renovar les xarxes de serveis i col·locar nova senyalització horitzontal i vertical a la zona.

Les obres permetran dotar l’embarcador d’un punt d’electricitat i d’aigua per donar servei a les embarcacions. Per altra banda, s’ha de renovar l’enllumenat públic de la zona, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència energètica.

L’actuació preveu l’adequació de la zona enjardina, la instal·lació d’una xarxa de reg i la dotació d’un xarxa contra incendis.

També s’ha d’incorporar una àrea de rentat per als vaixells que accedeixen al riu. A més, l’embarcador s’ha d’equipar amb un control d’accessos.

Finalment, s’ha de crear un nou accés per als vianants per tal de segregar el fluxos d’entrada i sortida a l’oficina de turisme que hi ha en aquesta zona.

Característiques de l’embarcador

L’embarcador d’Amposta dóna servei d’avarada a les embarcacions i servei d’atrac als creuers turístics locals. La instal·lació, connectada longitudinalment amb el passeig de Ribera del municipi, dóna continuïtat al passeig.

Aquesta infraestructura disposa d’una línia d’atrac de 75 metres de longitud i té un calat de tres metres de profunditat. A més, està dotada d’un aparcament per a remolcs i vehicles i d’una rampa d’avarada per baixar les embarcacions al riu. La zona també té una part enjardinada.

La zona de servei de l’embarcador disposa d’un edifici, concessionat a l’Ajuntament d’Amposta, que acull l’oficina municipal de turisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta