5 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Els presidents dels Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre demanen a la Generalitat que refermi el seu posicionament en contra del Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears a Catalunya

Els quatre presidents han celebrat la tercera trobada mensual a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

5/1/2010. Els presidents dels Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, de la Terra Alta, Àngel Ferràs, del Baix Ebre, Dani Andreu i del Montsià, Joan Castor Gonell han consensuat una document on és reitera el rebuig dels ens comarcals al Magatzem temporal centralitzat de residus nuclears d’alta intensitat (MTC) que el govern espanyol vol construir per emmagatzemar els residus radioactius de totes les centrals nuclears d’arreu de l’estat, a les Terres de l’Ebre.

El mateix document segueix sol·licitant al govern català que mostri també el seu rebuig a aquesta instal·lació ja sigui aprovant una nova moció al respecte o manifestant la seva posició davant del govern central. Respecte el govern espanyol, el text també demana que alhora de triar on s’ha d’ubicar l’MTC tingui en compte la manca de consens social que ha generat la única candidatura del territori català.

L’acord dels quatre presidents es tanca amb la voluntat de treballar per un futur de les Terres de l’Ebre basat en la diversificació econòmica. En aquest sentit, també demanen la implicació del govern català per tal de dotar les comarques ebrenques de les infraestructures necessàries per agilitzar aquest procés. El text serà enviat a la Generalitat de Catalunya i al govern central.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta