3 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Esquerra aposta per la unitat del Parlament per aturar la instal·lació a Ascó del cementiri de residus nuclears

El passat divendres entrava al Registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució conjunta d’Esquerra, ICV i PSC demanant que es doni suport a la decisió del Govern de la Generalitat de rebutjar la instal·lació a Catalunya del cementiri de residus nuclears. Aquesta proposta s’havia estat treballant per aconseguir un suport ampli del grups parlamentaris. “La voluntat és sumar el màxim de partits però, donat que el procés de la tramitació podia retardar excessivament la votació de la proposta, calia entrar-la al més aviat possible”. Afirma la diputada d’Esquerra Marta Cid que ha recordat que, en la primera proposta de resolució contra la possible instal·lació del cementiri al nostre país, CiU no va avalar-ne la presentació però, en canvi, va acabar votant-la a favor; per això la diputada republicana espera que CiU al final també pugui acabar votant la nova proposta de resolució. Segons Cid “Esquerra apostem per la unitat del Parlament i per això volem que la proposta sigui assumida per una ampla majoria de la cambra. El contingut de la proposta és clar i contundent; i pensem que CiU el pot assumir”. Amb aquesta voluntat de sumar i una vegada la proposta de resolució hagi superat el tràmit de les al·legacions, Esquerra “demanarà que sigui votada al ple del Parlament i no pas a la comissió, com l’anterior” ha manifestat Cid.

La proposta recull en l’exposició de motius la demanda del Ple municipal d’Ascó d’acollir el cementiri nuclear, el rebuig expressat pel Parlament de Catalunya i el pronunciament contrari del Govern de la Generalitat. Per a Marta Cid “és molt important la unitat en el rebuig del cementiri i en aquests moments cal mostrar contundència i unitat”. La proposta de resolució demana al Parlament que insti el Govern de la Generalitat a sol·licitar al Govern de l’Estat que, tenint en compte el que disposa el Conveni d’Aarhus sobre l’accés a la informació i la participació de la ciutadania en la presa de decisions en els afers ambientals i vista la manca de consens territorial i social, desestimi de manera definitiva la ubicació del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears en el terme municipal d’Ascó‪. Segons Cid “aquest punt deixa clar que a Catalunya, a les Terres de l’Ebre i a la Ribera de l’Ebre no hi ha consens per acollir el cementiri de residus nuclears. L’únic consens és el rebuig. I a més el procés seguit no ha comptat ni amb la participació i ni la transparència que cal en una decisió com aquesta”. Per últim, la proposta també demana donar suport al Govern de la Generalitat per tal de desplegar totes les mesures polítiques, administratives i legals necessàries per fer prevaler la seva decisió. Segons Marta Cid “això dóna la màxima cobertura al Govern de la Generalitat per posar totes les seves eines i mecanismes per impedir aquesta possible instal·lació”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta