3 de febrer del 2010

[Nota de premsa] La Cambra de Comerç acull una reunió de treball amb responsables de l'Insitut Ignasi Villalonga per reivindicar el Corredor del Mediterrani

LA CAMBRA DE COMERÇ ACULL UNA REUNIÓ DE TREBALL AMB RESPONSABLES DEL INSTITUT IGNASI VILLALONGA PER REIVINDICAR EL CORREDOR DEL MEDITERRANI


La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha acollit una reunió de treball amb responsables del Institut Ignasi Villalonga, per reivindicar la incorporació del corredor del mediterrani a la xarxa d’eixos de comunicació prioritaris europeus.

L’Institut Ignasi Villalonga és una entitat que engloba economistes i empresaris de les regions de l’arc mediterrani i que té com a un dels seus objectius l’impuls econòmic d’aquesta regió. L’entitat ha redactat el Llibre Blanc de les Infraestructures de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) amb un procés participatiu basat en debats amb empresaris, sindicats, polítics i experts universitaris a diferents ciutats de l’Arc Mediterrani.

A la reunió hi ha participat el secretari del Institut Ignasi Villalonga, Eliseu Climent, i el coordinador per Barcelona d’aquesta institució, Xavier Isern; el president de la Cambra, José Luis Mora; el president del Col·lectiu d'Empresaris del Moble de la Sénia (CEMS), Juan José Royo; el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i de Gandesa, Miquel Aubà; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Àngel Ferràs; el conseller comarcal del Montsià, Ricard Bort; i els regidors de l’Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés i Jordi Folqué.

Segons ha explicat José Luis Mora, “les oportunitats de desenvolupament i de creixement econòmic i empresarial de les Terres de l’Ebre necessiten que el corredor del mediterrani sigui una infraestructura prioritària”. Mora ha recordat que “la Cambra de Comerç de Tortosa reivindica, en tots els àmbits on participa, el corredor del mediterrani, des d’Algecires, passant per València, les Terres de l’Ebre, Barcelona i fins al nord d’Europa, com un eix prioritari pel futur de l’economia ebrenca”.

Per la seva part, Eliseu Climent ha explicat que “el Llibre Blanc de les Infraestructures de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) té com a finalitat fer una diagnosi de les necessitats, principalment del transport, i proposar estratègies adreçades a infraestructures i serveis, models de finançament, de gestió i explotació”. Climent ha afegit que “tenint en compte que, coincidint amb la presidència espanyola de la UE, es pretén revisar els plans de transport, ara és moment idoni per proposar la incorporació de l’arc mediterrani com a eix prioritari de comunicació intermodal transeuropea”.

Les Terres de l’Ebre, cruïlla de l’arc mediterrani

El secretari del Institut Ignasi Villalonga ha reiterat que “les Terres de l’Ebre juguen un paper molt important com a cruïlla de l’arc mediterrani”. En aquest sentit, Eliseu Climent ha avançat que el proper mes de maig, al Palau de Congressos de València, tindrà lloc un acte pel reconeixement europeu de l’arc mediterrani. Climent ha afegit que l’Institut Ignasi Villalonga “té especial interès en que les Terres de l’Ebre siguin presents en aquest acte”.

Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Tortosa ha iniciat la preparació d’una jornada informativa que tindrà lloc el poper mes d’abril.


Tortosa (Terres de l’Ebre), 3 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta