4 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Josuè Sallent inaugura a Tortosa la jornada PIMESEGURA sobre la seguretat informàtica a les pimes catalanes

El director general de la Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josuè Sallent, ha inaugurat la jornada PIMESEGURA a Tortosa (Baix Ebre), que ha comptat amb l’assistència d’una quarantena de gerents i directius d’informàtica de petites i mitjanes empreses de la comarca i la seva àrea d’influència, i que ha tingut com a objectiu informar i assessorar les pimes sobre la seguretat en els seus equips informàtics.

La jornada s’emmarca dins la campanya PIMESEGURA, dissenyada pel Centre de Seguretat Informàtica de Catalunya (CESICAT), i que rep el suport del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i del projecte PIMESTIC de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

PIMESEGURA pretén sensibilitzar i informar les pimes catalanes sobre els riscos de seguretat i vulnerabilitats que poden patir els seus sistemes d’informació i com controlar-los mitjançant una anàlisi de les característiques del negoci. Durant la jornada, que ha tingut un format participatiu, s’han exposat exemples reals d’èxit i hi ha hagut torns oberts de preguntes i respostes conduïts per experts en noves tecnologies, i també s’ha presentat el servei d’orientació en seguretat informàtica a les pimes que ofereix el CESICAT.

El cas d’èxit de la jornada ha estat el de la firma Plásticos Castella, de Tortosa, especialitzada en la injecció de materials termoplàstics, de la qual s’ha exposat les mesures que duu a terme en matèria de seguretat de la informació a la seva empresa.

Durant la seva intervenció, Josuè Sallent ha assegurat que les empreses del Baix Ebre “estan adoptant amb eficiència les noves tecnologies i les mesures de seguretat informàtiques necessàries per convertir els seus sistemes d’informació en eines segures”, i ha matisat que “cal seguir en aquesta línia perquè la competitivitat de la comarca dependrà en bona mesura de l’optimització i fiabilitat d’aquests recursos tecnològics.”

Durant la benvinguda institucional de la jornada, el director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, ha estat acompanyat per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora.


Per a més informació:
http://www.pimesegura.cat/
difusio@cesicat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta