5 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Junqueras demana diligència al Govern espanyol en la neteja de l’embassament de Flix

L’Executiu de Zapatero encara no ha arribat a un acord amb Ercros per poder dipositar els residus químics al costat de l’abocador de l’empresa, ni tampoc per edificar-hi la planta de tractament del material, cosa que podria tornar a endarrerir el procés

L’eurodiputat demana a la Comissió Europea quin termini té el Govern espanyol per utilitzar els fons europeus per extreure els residus tòxics i radioactius de l’embassament de Flix

Brussel·les, 05 de febrer del 2010. L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha preguntat a la Comissió Europea quin termini té el Govern espanyol per invertir les ajudes comunitàries per netejar els llots tòxics de l’embassament de Flix. Les obres per extreure els residus tòxics i radioactius porten tres anys de retard, i diversos col·lectius temen que el Govern espanyol perdi la subvenció europea. ‘El retard de les obres és altament perjudicial en tres sentits: primer pel medi ambient, perquè hi ha el perill que els sediments tòxics s’estenguin pel riu Ebre; segon per la cadena tròfica, atès que molts peixos estan contaminats per sobre dels límits de consum humà; i finalment perquè cal veure si les ajudes europees estan condicionades a un termini d’execució’, ha explicat Junqueras.

‘Des d’Esquerra ens hem d’assegurar que la neteja de l’embassament de Flix no es torna a entrebancar. Ja fa massa anys que es retarda’, ha afirmat l’eurodiputat.

Malgrat que l’empresa Fomento de Construcciones y Contratos (FCC) ha començat les obres de preparació de neteja, el Govern espanyol, a través de l’empresa pública Acuamed, encara no ha arribat a un acord amb Ercros per a dipositar els sediments extrets de l’embassament de Flix en un terreny de l’empresa química. Així mateix, l’Executiu espanyol tampoc ha arribat a un acord amb Ercros per a utilitzar un solar per a construir-hi una planta de tractament de residus i una estació depuradora. Tot plegat podria tornar a endarrerir les obres de neteja de l’embassament de Flix.

‘Sembla que el Govern espanyol no es prengui seriosament la neteja de l’embassament de Flix o, com a mínim, que no ho consideri una prioritat, i això no pot ser’, ha considerat Junqueras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta