5 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Esquerra pregunta al Govern espanyol per la manca d’il·luminació del pont penjant d’Amposta

El passat 13 de juny es va inaugurar oficialment el remodelat pont penjant d’Amposta, que durant 25 mesos havia estat en obres per millorar el cablejat de subjecció, unes millores pagades per l’Estat amb un cost de 4,7 milions d’euros. La instal·lació estrenava paviment, calçada i il·luminació noves, però, poc després d’aquesta inauguració, el pont penjant d’Amposta està a les fosques, amb la perillositat que això comporta per al trànsit de vehicles i vianants. La portaveu del Grup Municipal d’Esquerra d’Amposta, Marta Cid, ha recordat que “des d’Esquerra hem tingut una implicació directa en la remodelació del pont, ja que vam ser Esquerra els que vam demanar un estudi del seu estat que va derivar en la necessitat de remodelar-lo, també vam ser Esquerra qui vam aconseguir introduir una esmena als pressupostos de l’Estat per obtenir una partida pressupostària per fer les obres”.

Durant la sessió plenària de l’Ajuntament d’Amposta del passat 30 de novembre, el Grup Municipal d’Esquerra d’Amposta ja va preguntar a l’equip de govern de CiU per la falta d’il·luminació del pont penjant sobre l’Ebre durant les nits. La resposta, no s’havia reparat perquè el manteniment d’aquesta infraestructura correspon a l’Administració estatal, amb el retard en les gestions que això comporta.

A més de la perillositat per al trànsit, la falta d’il·luminació del pont penjant també ha suposat la pèrdua d’un dels atractius turístics més importants de la ciutat d’Amposta. Des de fa uns mesos, per exemple, el programa El Temps de TV3 ha deixat d’emetre imatges nocturnes de la ciutat; Amposta ha perdut així presència pública als mitjans. Davant d’aquesta situació, el senador republicà Pere Muñoz presentarà diverses preguntes a la Mesa del Senat per reclamar que el govern de l’Estat prengui mesures i garanteixi la il·luminació del pont penjant, així com també el seu posterior manteniment.

Marta Cid, que ha agraït la implicació del senador ha manifestat que “des d’Esquerra ara continuarem treballant perquè el pont penjant d’Amposta estigui en òptimes condicions i es faci el manteniment de la seva il·luminació”. A més, segons Cid “ cal cerca una solució per a què no estiguem sempre pendents de la intervenció del ministeri de Foment per resoldre problemes de manteniment de incidències d’aquest tipus. Cal establir un conveni amb el ministeri i que l’Ajuntament pugui actuar d’ofici i que l’estat es faci responsable de les despeses”. “ Si cada vegada que es fon una bombeta ha de venir el ministeri a canviar-la, sempre estarem a les fosques.”

PREGUNTES PRESENTADES PEL SENADOR PERE MUÑOZ
Sap el Govern per quins motius no funciona la nova il·luminació incorporada al pont penjant d’Amposta durant la remodelació feta pel Ministeri de Foment entre els anys 2007 i 2009?


Quines previsions té el Govern perquè el pont penjant d’Amposta torni a estar il·luminat com ho estava en acabar-se la remodelació inaugurada el juny de 2009?


Quines actuacions té previstes el Govern per garantir un bon estat del manteniment de la il·luminació del pont penjant d’Amposta i perquè tingui el mateix nivell lumínic que tenia després de la remodelació inaugurada el juny de 2009?


Quin tipus d’actuacions de col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta té previstes el Govern per garantir un bon estat del manteniment de la il·luminació del pont penjant d’Amposta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta