12 de febrer del 2010

[Nota de premsa] L'Ametlla de Mar, en defensa de la flota catalana del cèrcol

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar manifesta

la seva profunda preocupació vers la presumible desaparició d’una activitat pesquera que ha mantingut l’economia d’aquesta comarca durant dècades.

Aquesta inquietud és conseqüència del període de debat que ha obert la petició d’entrada de tonyina roja en l’annex 1 del CITES (Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres), que suposaria la prohibició del comerç internacional de la tonyina roja. Aquesta situació ha provocat que s’escoltin veus reclamant el tancament de la flota del cèrcol. Considerant totes les opinions i organitzacions que intervenen en aquest conflicte, l’Ametlla de Mar, bressol de la pesca del cèrcol de la tonyina roja basada en la sostenibilitat de l’espècie, declara el seu temor a raons polítiques i tesis extremistes que puguin acabar amb una pràctica pesquera basada en la legalitat i el rigorós compliment de la normativa internacional.

Com a zona d’interès turístic i una de les destinacions més maques de la comunitat catalana, l’Ametlla de Mar crida a la unitat política, per damunt d’interessos partidistes, per defensar la nostra activitat pesquera i el bon fer d’aquesta en el nostre país i preservar l’art mediterrani de la pesca del cèrcol i els 400 llocs de treball que proporcionen a la nostra comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta