24 de febrer del 2010

[Nota de premsa] L'Ametlla de Mar posa en comú amb els veïns les actuacions a les urbanitzacions

En el marc de diferents reunions amb els veïns de Tres Cales i Calafat, l’Ajuntament va donar compte de les actuacions que s’han fet durant la present legislatura i dels projectes que s’inicien enguany.

Durant el mes de febrer han tingut lloc diferents reunions en les que han participat representants de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, juntament amb grups de veïns de les urbanitzacions de Tres Cales i Calafat. El motiu de la reunions va ser posar en comú la feina feta fins ara pel govern municipal a les dues urbanitzacions i explicar-los les diferents actuacions que es volen emprendre enguany i l’any que ve per tal de proveir-les i fer millores de més serveis i equipaments.

Actuacions amb continuïtat

L’Ajuntament va explicar als veïns que l’equip de govern pensa continuar amb les intervencions a les urbanitzacions tot i el context de crisi econòmica; el consistori ha deixat d’ingressar gairebé un 1.000.000 d’euros enguany només per les llicències d’obres, i tot i la no inclusió de l’Ametlla de Mar en la Llei de Millora de les Urbanitzacions malgrat que el municipi compta amb diferents urbanitzacions amb dèficits històrics i que Tres Cales és la urbanització més gran de l’estat espanyol i la segona d’Europa, requisits imprescindibles per a ser inclòs en aquesta llei. Andreu Martí, alcalde de l’Ajuntament comentava que “per al nostre equip de govern sempre han estat prioritàries les urbanitzacions. Som coneixedors dels dèficits que pateix i per això ens sentim satisfets de poder consensuar tots el temes pendents que hi ha amb els veïns i poder anar-los arreglant”.

Brigada específica

L’alcalde va recordar que enguany es consolida una brigada de manteniment de dos persones que de cara al bon temps comptarà amb una persona més. També s’han senyalitzat els carrers, s’han consolidat l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i La Cala Bus, s’han fet millores a diferents zones, entre elles l’entorn del Castell de Sant Jordi, i s’ha inaugurat el parc públic de Tres Cales. També s’ha signat un conveni amb la central nuclear perquè el transport escolar des de la urbanització a l’escola segueixi essent gratuït després de la retirada de la subvenció que rebien per part de la Generalitat. A més, s’han destinat més efectius policials a les urbanitzacions, Policia Local i Mossos d’Esquadra, el que ha fet incrementar la seguretat i baixar el número de delictes.
Actuacions 2010-11

A Tres Cales està previst que s’instal·lin els contenidors soterrats, que es pavimentin les tres avingudes principals amb aglomerat asfàltic i que es millori i es faci el manteniment de l’asfaltament dels carrers secundaris. També s’afegiran bandes reductores als passos peatonals i 78 senyalitzacions verticals per a les bicicletes. En total, les actuacions sobre els carrers suposaran una inversió d’uns 600.000 euros. A més, està previst que comencin les obres del local social, al costat del parc, un espai comú molt reclamat pel veïnat.

Pavimentació de pipes

I a Calafat, està previst que es pavimentin les pipes (carrers sense sortida), que es repari el paviment de les avingudes principals, Avda. Ametlla de Mar i Avda. Ronda del Mar, i es col·loquin reductors de velocitat, que s’adeqüin diverses rotondes i illetes i s’adeqüin zones enjardinades i jocs infantils a diferents indrets. Per exemple, a la zona comercial es farà un parc públic amb jocs infantils, instal·lacions esportives i també hi haurà millores a la Plaça Roberto i a les pistes de petanca.

L’Ametlla de Mar, 24 de febrer de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta