24 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Tortosa té acabades o en execució més del 90 per cent de les obres del Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT)

Les obres de rehabilitació del centre històric de la ciutat, incloses en el Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), encaren la recta final amb més d'un 90 per cent de les actuacions finalitzades o en execució. En aquests moments hi ha un 46,15 % d'obra finalitzada (8,7 milions d'euros), un 45,53 % d'obres en marxa (8,6 milions) i queda pendent d'iniciar un 8,31 % (1,5 milions). La inversió total del PINCAT és de 18.897.092 euros, que es finança al 50 % entre la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa. Aquest matí s'ha reunit la Comissió de Seguiment del PINCAT per donar compte de l'evolució de les obres. Cal recordar que el PINCAT va iniciar-se el 2005 amb una vigència de 4 anys; el 2010 i el 2011 formen part ja del període de prórroga que es va sol·licitar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). L'alcalde, Ferran Bel, el delegat del Govern, Lluís Salvador, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i el responsable de PTOP al territori, Antoni Sabaté, han explicat en quin punt es troba la rehabilitació del nucli antic de Tortosa.

Entre les obres actualment en marxa hi ha la rehabilitació de l'edifici municipal situat al carrer Montcada, 27, que entre altres equipaments acollirà les noves instal·lacions de Ràdio Tortosa. També la plaça nova del barri de Santa Clara, on s'han enderrocat 6 cases i que ha de permetre també construir el Casal del barri, futura seu de l'associació de veïns. La urbanització dels carrers Ciutat i Croera ja està adjudicada i la setmana vinent és previst iniciar les obres. El carrer del Vall està en fase de licitació, igual que la plaça del barri del Castell situada en front de la plaça de l'Absis de la Catedral. Pel que fa l'actuació sobre l'antiga església de Sant Antoni per ubicar-hi el Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, l'alcalde ha avançat que s'està licitant i que en una o dues setmanes s'adjudicaran les obres.

Entre les obres encara pendents d'iniciar hi ha la urbanització del carrer Canvis, i la il·luminació dels carrers Sant Tomàs i Santa Clara.

En la reunió de la Comissió de seguiment del PINCAT també s'han abordat altres qüestions com l'evolució dels projectes associats al Pla Treball als Barris i actuacions depenents dels departaments de Governació, Habitatge i Salut. En relació a aquesta última àrea, el delegat del Govern, Lluís Salvadó, ha explicat que la Generalitat ha fet un estudi sobre les necessitats en l'àmbit de la salut al nucli antic i que una de les iniciatives a posar en marxa és un dispensari. De fet, l'alcalde ha precisat que aquest nou equipament està previst ubicar-lo en el Casal de Santa Clara.

Tant el delegat com l'alcalde han fet una crida als veïns i als usuaris del nucli antic davant les molèsties que ocasionaran en els propers mesos les obres de construcció de l'edifici de les delegacions, al carrer Montcada, la urbanització del carrer del Vall, o la rehabilitació de l'església de Sant Antoni, també al carrer Montcada. Ferran Bel ha avançat que caldrà tallar aquests vials en algun període de temps. En aquest sentit, l'alcalde ha agraït el treball i la comprensió de les associacions de veïns, amb qui s'ha reunit en diverses ocasions per explicar el detall d'aquests projectes.

L'alcalde ha afegit que la urbanització dels carrers de la Mercè i Montcada no podrà abordar-se dins del PINCAT, ja que les obres no podran iniciar-se fins que finalitzi la construcció de l'aparcament de l'edifici de les delegacions i l'edifici judicial, respectivament. Per finançar aquestes dues actuacions, l'alcalde ha plantejat que podria incloure's en el Contracte Programa de la Generalitat, que preveu fons per dur a terme actuacions complementàries a la Llei de Barris, de fins a 4 milions d'euros, fent servir la mateixa fórmula del cofinançament al 50 per cent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta