9 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Uns 200 empresaris de l'Ebre s'interessen pels ajuts del pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal

La Cambra de Comerç de Tortosa acull la presentació aquest dimarts, 9 de febrer, dels ajuts als empresaris del Baix Ebre i Montsià

A la Ribera d’Ebre i la Terra Alta els empresaris participen en la presentació del passat dijous, 4 de febrer, a La Llanterna de Móra d’Ebre


La Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha organitzat dues sessions informatives per donar a conèixer als ens locals i el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre la nova convocatòria d’ajuts del pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) que enguany s’ha ampliat a les comarques del Baix Ebre, Montsià i Ribera d’Ebre, mentre que la Terra ja estava inclosa des de 2008.

Així, aquest dimarts 9 de febrer, el delegat del Govern, Lluís Salvadó, acompanyat del president de la Cambra de Comerç, Jose Luis Mora, i la subdirectora de Presidència, Carme Rubió, presentaven els ajuts IDC a uns 150 empresaris de les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Mentre que el passat dijous, 4 de febrer, a l’auditori La Llanterna de Móra d’Ebre es feia també la presentació davant una setantena d’empresaris de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

L’IDC té com a objectius afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats, i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori, d’acord amb el que estableix el Pla de Govern 2007-2010. El Pla vol estimular l’activitat econòmica i empresarial d’aquestes comarques mitjançant el suport al teixit productiu i la producció local, avançar el calendari per a la millora d’algunes de les infraestructures programades, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori.

El Pla promou el foment de l’activitat econòmica mitjançant ajuts adreçats a ens locals que es destinen al desenvolupament de projectes que proporcionin al teixit econòmic i empresarial del territori un suport per al desenvolupament de la seva activitat o dels seus projectes de futur. També a empreses privades per impulsar aquelles iniciatives empresarials que generin ocupació i que actuïn com a força motriu del desenvolupament empresarial a la comarca.

El Govern hi destinarà 8 milions d’euros a les Terres de l’Ebre, a raó de 2 milions d’euros per comarca: 500.000 euros en ajuts directes i 1’5 milions en préstecs reemborsables sense interessos, amb una durada de 10 anys, 8 d’amortització més 2 de carència. Els préstecs se subscriuran amb l’Institut Català de Finances.


8 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta