18 de febrer del 2010

[Previsió] Comunicat de la USOC a les Terres de l'Ebre en relació a la manifestació a Tortosa del 23-F

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) a les Terres de l’Ebre recolza la protesta en defensa dels drets socials dels treballadors i treballadores, encara que no serà present a la manifestació que tindrà lloc el dia 23 de febrer a Tortosa perquè no se li ha permès participar en aquesta, com a Sindicat majoritari i més representatiu al territori, conjuntament amb CCOO i UGT.
Lamentem la manca de voluntat de CCOO i UGT de traslladar a la classe treballadora i a l’opinió pública en general una convocatòria unitària del sindicalisme de les Terres de l’Ebre.

Aquesta manifestació que ha estat convocada, a més de les quatre capitals de província a les Terres de l’Ebre amb projecció a al futura vegueria, requereix una convocatòria unitària de tot el sindicalisme amb presència majoritària al territori i en el format en què es va convocar la manifestació del 31 d’octubre del 2009 a Tortosa, en defensa de la industria, els llocs de treball i en contra dels expedients de regulació, i que va convocar a 16.000 persones.

En aquest context de greu situació econòmica motivat per la crisi es necessària la unitat d’acció i una veu unitària davant qualsevol intent de retallada de drets socials i no prioritzar les sigles d’uns sindicats per davant de la finalitat real de la mobilització.

El govern estatal ha plantejat un seguit de reformes en els terrenys fiscal, laboral i de pensions, que afecten molt negativament a la classe treballadora. USOC assumeix que, davant la gravetat de la crisi, calen canvis en profunditat en el sistema, però no debats superficials a través dels mitjans de comunicació ni globus sonda a l’opinió pública com la proposta de jubilació als 67 anys o allargar el càlcul de la pensió a 25 anys de vida laboral.

No és possible trobar sol·lucions immediates ni úniques a la crisi. Cal més protecció social per paliar-ne les conseqüències i fixar les bases per a un nou model productiu i de creixement de la nostra economia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta