1 de febrer del 2010

Tortosa aprova per unanimitat la moció ciutadana de la PDE en defensa del cabal ecològic

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest vespre, per unanimitat, la moció ciutadana que havia presentat la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) perquè el consistori liderés un front institucional a les Terres de l'Ebre en defensa del cabal mediambiental per al tram final del riu. Finalment, la moció ha estat avalada per 456 signatures validades, que reclamaven el lideratge institucional Tortosa en la defensa del cabal mediambiental, ja que l'esborrany del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre no en fixa cap. Tot i la unanimitat, el PSC i CiU han protagonitzat un enfrontament polític. El portaveu socialista, Joan Sabaté, ha tornat a posar en dubte que el front institucional en defensa del cabal ecològic puga estar liderat per un ajuntament amb alcalde de CiU, "partit que va defensar el transvasament" del govern del PP. Per la seua banda, la convergent Meritxell Roigé ha lamentat l'al·lusió de Sabaté a CiU en una moció de la PDE, i ha recordat que el que ha de fer el govern tripartit és no tornar a avalar un pla hidrològic sense cabal mediambiental. Després del ple, Manolo Tomàs ha advertit que la PDE serà "exigent" en el desenvolupament de la moció. "Cal passar de la fase de les resolucions a la fase de l'activitat", ha afirmat el portaveu de la PDE. "Ara tot això s'ha de plasmar en una assemblea d'alcaldes, en quips de tècnics, en juristes, i en una petició al govern català perquè no torni a signar un pla hidrològic sense cabal ecològic", ha dit Tomàs.


+[Àudios]
-El PSC vota a favor de la moció de la PDE però recorda el passat transvasista de CiU
-Meritxell Roigé diu que les crítiques del PSC a CiU estan fora de lloc en el debat sobre el cabal mediambiental
-La PDE espera que la unitat d'acció de l'Ajuntament de Tortosa es trasllade a la resta de les Terres de l'Ebre
-Manolo Tomàs diu que el nou pla de conca no inclou el cabal mediambiental i no respectarà les normatives europees
-La PDE serà exigent en el desenvolupament de la moció aprovada per l'Ajuntament de Tortosa en defensa del cabal ecològic

2 comentaris:

  1. Els retrets del passat donen una impressió molt pobra d’un Front Institucional en el que teòricament haurien de prevaldre els interessos generals per sobre dels de partit, i la unanimitat obtinguda hauria de ser fruit del convenciment.
    A partir d’aquí intenteu no mesclar les coses, i sobre tot penseu que avui sou on sou, però dema qui ho sap...

    ResponElimina
  2. Bé, amb més o menys bon rotllo, almenys l'han acceptat. Ben fet!
    A vuere si ara poden passar de les paraules als fets ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta