4 de febrer del 2010

Tortosa talla els pins centenaris de l'antic escorxador que havien estat doblegats pel vent

Els pins centenaris del costat de l'antic escorxador de Tortosa, plantats durant una festa de l'arbre del 1924, tenen els dies comptats. Els pins es van plantar durant una Festa de l'Arbre organitzada pel Consell Local d'Exploradors d'Espanya, el 30 de març de 1924, amb la participació de més de 1.500 alumnes de les escoles públiques i privades de la ciutat. En aquella diada es van plantar 150 arbres, però al costat de l'antic escorxador només havien sobreviscut una vintena de pins. Una màquina va retirar ahir les soques dels pins que s'havien hagut de tallar de soca-rel, ja que les últimes ventades havien doblegat els arbres. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha explicat que els arbres eren un perill potencial per a les persones i per als vehicles estacionats en aquesta zona del barri de Remolins. També amenaçaven l'antic escorxador, ara en fase de rehabilitació. De fet, un dels pins caiguts arran d'un ventada va afectar part d'un dels murs ja restaurats. En aquest sentit, l'Ajuntament vol evitar que els pins que encara queden dempeus –però molt doblegats pels cops de vent– puguen afectar el complex de l'antic escorxador, on s'ha d'instal·lar un centre cultural. Roigé ha assenyalat que s'estan plantejant tallar la desena de pins que han quedat ara, i habilitar-hi una nova zona enjardinada, tot aprofitant-ho per regular millor els aparcaments. Per la seua banda, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, que ocupa un dels pavellons de l'antic escorxador, ja ha proposat al consistori l'adequació d'una plaça, per fer-hi activitats a l'aire lliure i al costat del riu.

Una fotografia històrica, feta per Ramon Borrell el 1924, recorda la Festa de l'Arbre en què es van plantar 150 arbres a Tortosa. Al costat de l'escorxador havien arribat a sobreviure una vintena.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-02-2010 Pàgina 9

4 comentaris:

  1. Sap greu pels arbres i també pel color i l'ombra que donaven a l'indret. Deu ser dels pocs llocs a Tortosa, exceptuant el parc, que et pots asseure a un banc en ombra.

    Pel que fa la plaça que quedarà allà, jo faria un aparcament per a autobusos. No cal molts, uns 2 o 3 posats en bateria i la resta adequar-la per als vianants, amb bancs i nous arbres. Així, podríem tenir un baixador turístic prop de la Catedral. A més, la nova plaça, serviria a la colla jove / abanderats practicar els seus espectacles. Salut !!!

    ResponElimina
  2. Sí, per favor que posen arbres.¨Darrerament sempre fan places de cement. Lo dels autocars ho trobo una molt bona idea.

    ResponElimina
  3. pel que tinc entes, els pins no son els més adequats per a plantar - tard o prompte, o cauen o causen problemes, molt abans que altres tipus (no?).

    ResponElimina
  4. Darrera de l'església del Temple hi ha un pi impressionant que també té els dies comptats, perquè embruta una piscina. Quina llàstima !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta