4 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Creació del Club de Lectura Ribera d’Ebre

Es tracta d’una iniciativa del CERE i les biblioteques de Móra d’Ebre i Flix. L’antena del coneixement de la URV de Móra d’Ebre col•laborarà aportant els coordinadors
La principal pretensió és fomentar el plaer de la lectura i compartir-lo amb altres persones.

El passat 28 de gener la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, seu de l’Antena del Coneixement de la URV a la comarca, va acollir la presentació del Club de Lectura Ribera d’Ebre. L’acte en el qual es va explicar el funcionament d’aquesta nova iniciativa conjunta entre el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), la Unviersitat Rovira i Virgili i les biblioteques de Móra d’Ebre i Flix, es va explicar el perquè es va creure en la necessitat de crear aquest punt de trobada entre persones interessades en la lectura per fomentar així l’hàbit lector i el gust per la lectura.

Els membres del Club de Lectura llegiran simultàniament un mateix llibre que comentaran sota la direcció d’un coordinador del grup de lectors que explicarà el llibre, repartirà el torn de paraula i animarà el debat. En les trobades es parlarà de com els ha impactat quant a temàtica, estil, acció, personatges, sentiments, reflexions que evoca l’obra... En cap cas es tractarà de fer una anàlisi exhaustiva de l’obra ni convertir-se en especialistes en crítica literària. S’ha optat però que les obres escollides pertanyin al panorama literari català, ja sigui obres contemporànies o bé d’autors clàssics.

A més, el Club de Lectura Ribera d’Ebre ha de permetre promocionar l’ús de les biblioteques de la comarca així com difondre la tasca que està duent a terme el CERE.

El Club de Lectura Ribera d’Ebre tindrà una convocatòria trimestral, i les reunions tindran lloc alternativament a les biblioteques de Flix i Móra d’Ebre amb una durada aproximada d’una hora i mitja. Totes les persones que tinguin interès en inscriure’s al Club de Lectura ho poden fer adreçant-se al propi Centre d’Estudis o bé a les biblioteques Comarcal de Móra d’Ebre o Artur Bladé i Desumvila de Flix. La inscripció és gratuïta i només cal ser major de 15 anys i tenir ganes de llegir i fer amics amb l’excusa d’una lectura interessant.

La primera sessió serà el dijous 4 de març a la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila de Flix amb el llibre Impremta Babel d’Andreu Carranza. A l’activitat es comptarà amb la presència de l’autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta