23 de febrer del 2010

[Vídeo] Tortosa enllesteix l'Agenda 21 Local



La regidoria de Medi Ambient ha finalitzat l'Agenda 21 local de Tortosa, un document que determina 103 accions estratègiques municipals basades en criteris d'integració, sostenibilitat, en polítiques ambientals i socials i que sorgeix després d'un any i mig de treball, debat i participació entre els representants polítics, personal tècnic, agents implicats i ciutadania.

L'Agenda 21 determina les accions a realitzar a curt, mig i llarg termini a Tortosa després d'avaluar els punts forts i febles de la ciutat amb l'objectiu de créixer sosteniblement i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Valentí Marín, ha destacat les accions a curt termini, algunes de les quals ja s'han endegat, i que confia puguin estar enllestides abans d'acabar aquest mandat municipal: "Moltes d'aquestes accions -ha dit- competen a d'altres administracions, però serà des de l'Ajuntament de Tortosa des d'on marcarem la pauta i en farem el seguiment". Així mateix, Marín ha expressat la seva confiança en que aquest document serà aprovat durant el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Tortosa del proper 1 de març. A partir d'aquest moment, serà la futura Oficina de l'Agenda 21 la que vetllarà perquè les accions establertes es duguin a terme. Properament, tota la documentació serà penjada a l'apartat de Medi Ambient del web de l'Ajuntament de Tortosa.

Entre aquestes accions hi ha l'actualitzacio i elaboració dels plans d'emergència de barrancs, incendis forestals i riscos quimics i nuclears. Pel que fa a la mobilitat , es proposa la creació dels parquins soterrats i un nou parquing dissuassori a Ferreries amb 100 places d'aparcament, així com l'augment del transport públic als pobles i carrils bici. En residus, l'Ajuntament farà campanyes de sensibilització i apostarà per l'augment de contenidors i pels contenidors soterrats. En espais verds, es proposa la recuperació i millora de l'entorn fluvial amb l'objectiu d'integrar mes el riu a la ciutat. Finalment, la regidoria de Medi Ambient té previst elaborar una ordenança general del Medi Ambient, on es tractaran i regularan temes com la contaminació acústica i la contaminació odorífica.

Text: www.tortosa.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta