19 de març del 2010

L'Ebre necessita 26 nous equipaments culturals per als propers 10 anys

Amposta tindrà una biblioteca comarcal, segons el nou Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya.

En el cas de les Terres de l'Ebre, el conseller de Cultura va assenyalar que la inversió prevista en el nou pla d'equipaments podria oscil·lar entre els 50 i els 55 milions d'euros. En concret, l'Ebre necessita 26 equipaments culturals nous perquè tots els ciutadans tinguen cobertes les seues necessitats «bàsiques». Són deu biblioteques noves, set espais escenicomusicals, quatre centres culturals, tres arxius i dos espais d'art. «No és que la situació actual sigui dramàtica, però pensem que es pot millorar», va remarcar Joan Manuel Tresserras. El conseller va presentar els detalls del pla durant un acte als Reials Col·legis de Tortosa, davant dels alcaldes, regidors i tècnics de cultura dels ajuntaments del territori.



Quant a les noves biblioteques, el pla inclou la construcció d'una biblioteca central comarcal a Amposta, amb una superfície total que s'establirà en funció de la població, i també de tres noves biblioteques locals a Ulldecona, a l'Ametlla de Mar i a Tortosa, que tindrien entre 750 i 1.970 metres quadrats. La resta de biblioteques a construir serien les anomenades «filials», d'entre 450 i 750 metres quadrats, i s'emplaçarien a l'Aldea, Camarles, el Perelló, Santa Bàrbara, Flix i Móra la Nova.

D'altra banda, els set nous equipaments escenicomusicals es construirien a l'Ametlla de Mar, Deltebre, Roquetes, Alcanar, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Gandesa. Tots serien espais especialitzats, de fins a 300 places, excepte els de Sant Carles de la Ràpita, que seria un equipament local bàsic de fins a 400 places, i el d'Amposta, que podria tenir fins a 500 places. Els quatre centres culturals es construirien a l'Aldea, Sant Jaume d'Enveja, Flix i Horta de Sant Joan, i tots quatre serien de fins a 882 m², per fer-hi activitats culturals i comunitàries. En la mateixa línia, els tres nous arxius municipals es farien a Deltebre, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita. Finalment, els dos espais d'art es farien a Sant Carles de la Ràpita i Tortosa. El centre rapitenc seria un espai d'art multifuncional, d'uns 410 m², i el tortosí, un centre d'art complet de fins a 715 m².


El tema íntegre a El Punt:
-La Generalitat preveu 65 espais culturals nous al Camp i l'Ebre, valorats en uns 120 milions

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 19-03-2010 Pàgina 33

3 comentaris:

  1. I jo que em pensava que Amposta ja tenia una Biblioteca Comarcal? No serà una "nova" biblioteca...?

    ResponElimina
  2. Tots els equipaments que hi ha en el PEC-CAT són nous, òbviament.

    ResponElimina
  3. Podria afegir que tota aquesta necessitat no es fruit d’una demanda real?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta