24 de març del 2010

La biblioteca de Tortosa presenta el nou servei de préstec i lectura a domicili

[Nota de premsa] La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha acollit la presentació del servei de prèstec i lectura a domicili, una nova prestació que esdevé de la col·laboració entre l'Ajuntament de Tortosa, el Servei d'Atenció Primària de l'ICS i les oficines de Farmàcia de Tortosa. Aquest servei està dirigit a les persones que tinguin problemes de mobilitat reduida, a les que tenen problemas de visió i també a les persones ingressades als hospitals i als geriàtrics. La presentació ha estat a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, de la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, i del director dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa compta actualment amb un equip de més de 20 voluntaris i voluntàries inscrits que s'ocupen en tasques de caràcter solidari adreçades a persones que tenen problemes de mobilitat o de visió, i també per a residents en hospitals i geriàtrics. La directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo ha explicat que per accedir a la prestació d'aquest servei només cal disposar del carnet de soci de la Biblioteca (d'immediata tramitació i totalment gratuït) i posar-se en contacte amb les dependències de la mateixa per fer-ne les comandes.

"Aquest es el fruit d'una bona col·laboració entre institucions -ha dit Joan Caballol- i tot un exemple de treball entre les administracions i la societat civil". Així, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa ha volgut agrair al director dels Serveis Territorials de Salut la implicació i sensibilitat del seu departament vers les dinàmiques i les iniciatives de la biblioteca municipal de la ciutat, Per la seva banda, Ismael Roldán s'ha mostrat molt satisfet per la realització d'aquest projecte "adreçat -ha dit- a una bona part de la ciutadania de la qual nosaltres en som responsables com són els pacients". Roldán ha valorat també molt positivament la gran difusió que els metges de família poden fer d'aquest servei, ja que són ells els qui tenen contacte primer i directe amb els malalts. El director dels Serveis Territorials de Salut ha explicat, així mateix, la propera posada en marxa d'una iniciativa de les oficines de Farmàcia per convertir-les en dipòsits de llibres per a que els usuaris puguin deixar i recollir llibres o material audiovisual als mateixos establiments farmacèutics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta