La XV Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús va tancar el certamen amb la presència d’un gran nombre de visitants, possiblement la xifra més alta dels últims anys, i amb una molt destacada participació als diferents concursos i activitats que configuraven el programa d’activitats. Pere Panisello, alcalde president de l’EMD de Jesús, confirmava les sensacions d’haver superat registres anteriors: “En una fira com la nostra, on l’entrada és gratuïta i a més té molts d’accessos, resulta complicat –per no dir impossible– saber amb exactitud el nombre de visitants que podem tenir. Per tant, ens hem de moure per sensacions i pel que puguen dir els expositors mateix. Des de la comissió organitzadora hem observat que la presència de públic era constant i en alguns moments de dissabte i diumenge, realment alta. Però són els expositors els que acaben de confirmar-ho en assegurar que han tingut una gran incidència en el volum de vendes, i és aquí on sí que podem constatar un creixement notable amb relació a edicions anteriors. Ens satisfà saber que aquest augment en la venda ha sigut especialment important en tots aquells estands que tenien l’oli d’oliva com a principal referent“. Panisello creu que la fira de Jesús obté una gran acollida popular per les moltes activitats que duu a terme: “És difícil trobar una fira al nostre país que done tanta activitat en només dos dies, amb més de deu concursos tan diferents com són els d’allioli, d’olives posades o de plegadors d’olives amb ungles. Al voltant de tot això hem tingut demostracions culinàries, taller de jocs tradicionals, activitats folklòriques, degustacions, concerts de música, i moltes activitats de cultura popular relacionades amb el món de la pagesia, com ara demostracions d’esquilar animals, pràctiques d’empeltar o construcció d’una carbonera, entre d’altres”.
La Cooperativa de Santa Bàrbara guanya el XXVI Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre
Diumenge al matí, i amb la presidència d’honor de l’industrial tortosí Paco Baró, el jurat qualificador del Concurs de Tast va decidir entre la cinquantena de mostres presentades donar el premi especial al millor oli del XXVI Concurs al Tast a l’oli Iberolei, de la Cooperativa del Camp de Santa Bàrbara, que també va guanyar el premi al millor oli en la modalitat productors, elaboradors i/o envasadors de la DOP Baix Ebre-Montsià. El premi DOP Terra Alta se’l va endur la Cooperativa Agrícola Terra Alta de la Pobla de Massaluca; el premi al millor d’oliva verge extra sense DOP, el Molí de Sorra de Beltran Carles de Tivenys, i el premi al millor oli d’oliva de particulars en general, Josefa Gisbert Lahosa, de Jesús.
Amb l’obsequi del premi en pes en oli per a un visitant de la fira es va cloure el certamen
Com és tradicional, i després de lliurar els premis dels diferents concursos, es va fer el sorteig entre els visitants a la fira que eren posseïdors de butlletes (repartides gratuïtament pels diferents expositors) del seu pes en litres d’oli. El premi va ser per a Fernando Benaiges Ferrando, de Tortosa, que va donar a la bàscula un pes de més de vuitanta quilos.
RESULTATS DELS CONCURSOS
XXVI Concurs al tast dels olis
de les Terres de l’Ebre
· MODALITAT PRODUCTORS ELABORADORS i/o ENVASADORS
Premi In Memòriam al senyor Joan Rodríguez Andreu al millor oli de la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià:
1R. IBEROLEI (Cooperativa del Camp) SANTA BARBARA
2N. LACRIMA OLEA (Cooperativa Agrícola) GODALL
3R. AUREUM MIL·LENARI (Cooperativa Soldebre) TORTOSA
Premi al millor oli de la DOP Oli de Terra Alta:
1R. CATERRA (Cooperativa Agrícola Terra Alta) POBLA DE MASSALUCA
2N. COOPERATIVA AGRICOLA DE FLIX
Premi al millor oli d’Oliva Verge Extra sense DOP:
1R. MOLI DE SORRA – Beltran Carles (TIVENYS)
2N. ALMASSERA COLOME – MULET, SL (CAMPREDO)
3R. EL VILAR – MOLI LA CREU ( LA GALERA)
MODALITAT PRODUCTORS NO ENVASADORS: Particulars en general
Premi al millor oli de collita pròpia:
1R. JOSEFA GISBERT LAHOSA (JESÚS)
2N. JUAN DIEGO GUARTIELLA BALADA (ELS VALENTINS)
3R. EUSEBI NARGALEF (EL PERELLO)
PREMI ESPECIAL AL MILLOR OLI DEL XXVI CONCURS AL TAST
(Al millor dels premis classificats en les diferents modalitats)
IBEROLEI (COOPERATIVA DEL CAMP) SANTA BARBARA
XII CONCURS ALLIOLI JUVENIL
1R. PREMI: Ainhoa Alcázar Giner
2N PREMI: Miquel Altadill Llasat
3R. PREMI: Batdr El Hammure
XV CONCURS ALLIOLI: MESTRE DEL MORTER
1R. PREMI: DAVID GINOVART CUSCURITA (4,025 KG)
(1r. Al Concurs d’allioli d’Entitats per d’Associació Cultural 7 Cervells)
2N PREMI: PEP PLANES (3,230 KG)
3R PREMI: LLUIS MULET (3,005 KG)
XI LLENÇADORS DE PINYOLS D’OLIVA JUVENIL
1R. PREMI: VICTOR BORJA (6,70 M)
2N PREMI: MUSTAPHA KASMI (6.55 M)
3R PREMI: ABDEL JALIL (5.12 M)
XI LLENÇADORS DE PINYOLS D’OLIVA
1R. PREMI: VICTOR FARRANDO (9,45 M)
2N. PREMI: ENRIC BORRAS (8,80 M)
3r. PREMI: JOSEP PANISELLO (7,70 M)
XV CONCURS PLEGADORS D’OLIVES SENSE UNGLES
1r. PREMI: MANEL RIERA (5,260 KG)
2N PREMI: MUSTAPHA KASMI (4,730 KG)
3R PREMI: BATDR EL HAMMURE (3,980 KG)
XV CONCURS PLEGADORS D’OLIVES AMB UNGLES
1R PREMI: CINTA FABREGUES (8,190 KG)
2N. PREMI: ROSA GARRIDO (6,080 KG)
XIV CONCURS OLIVES POSADES VERDES
1R. PREMI: JOSEFA BAIGES
2N PREMI: MIQUEL PALLARES
3R. PREMI: MAR PALLARES
XIV CONCURS D’OLIVES POSADES NEGRES
1R. PREMI: NOLLA RESTAURANT
2N PREMI: JOSEP CURTO
3R. PREMI: JOAN GISBERT
PREMI AL MILLOR ESTAND
Also Casals Instal·lacions S.L.
OBSEQUI DEL SEU PES EN LITRES D’OLI:
Fernando Benaiges Ferrando de Tortosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.