18 de març del 2009

Senyals contradictoris als nous aparcaments en línia del carrer Rosselló de Tortosa

Com que avui la cosa va d'aparcaments al barri del Temple i veig que el tema està generant prou debat, aportem un nou element a la discussió. Es tracta dels nous aparcaments en línia que l'Ajuntament de Tortosa ha habilitat al carrer Rosselló, un cop feta la necessària millora del paviment d'aquesta via que uneix l'avinguda de la Generalitat amb el passeig de les Bicicletes i la zona de Vora Parc. D'entrada, cal felicitar l'Ajuntament per aquesta regulació dels aparcaments, que també ha servit per posar ordre en el trànsit del carrer Rosselló, que fins ara tenia dos carrils d'incorporació a l'avinguda de la Generalitat, un per girar en direcció cap al mercat i el pont de l'Estat, i un altre per virar cap al pont del Mil·lenari i l'autovia de l'Aldea. En canvi, ara s'ha eliminat un d'aquests carrils, i la mesura ha servit per ampliar fins al cap del carrer una molt necessària zona d'aparcaments en línia. La contraprestació, com és evident, ha estat la instal·lació de pilones a la vorera de l'esquerra (que no apareix a la imatge), ja que gairebé tothom sap que no es pot aparcar mai damunt de les voreres; però aquesta era una vorera molt castigada pels que es pensen que es pot aparcar damunt de les voreres si és temporalment. En aquest sentit, el problema que ens trobem aquí és una incorrecta senyalització. L'Ajuntament encara no ha retirat el senyal de prohibit parar i estacionar que hi havia al cap del carrer, quan aquesta part de la calçada era el carril d'entrada al carrer Rosselló. Per tant, tots aquests vehicles que a la imatge estan aparcats en línia, des del pas de vianants fins al senyal antic d'aparcament (P), estarien estacionats incorrectament, ja que tot i la senyalització horitzontal, el que preval en aquests casos és el senyal vertical. L'Ajuntament hauria de retirar el senyal que prohibeix parar i estacionar, si vol acabar de fer la feina bé i evitar aquest tipus de contradiccions.

Més informació:
-
Tortosa dissenya un aparcament en superfície i un carril bici per millorar la mobilitat al Temple
-
Indisciplina viària al barri del Temple

15 comentaris:

  1. "...ja que gairebé tothom sap que no es pot aparcar mai damunt de les voreres; però aquesta era una vorera molt castigada pels que es pensen que es pot aparcar damunt de les voreres si és temporalment".
    A qui et referiràs quan parles així?? ;-)
    Vaja tela!!

    ResponElimina
  2. Felicitats pel teu blog. M'ho passo "pipa"!!
    "Salu2" per a tú també!

    ResponElimina
  3. Jo sóc dels que diariament aparco on puc, pos el ritme actual no ens permet perdre temps buscant les poques places d´aparcament que disposa Tortosa pel nombre de vehicles que hi ha.
    Com no tinc cap plaça RESERVADA PERMANENTMENT a la plaça de l´ajuntament, cada dia tinc que aparcar on puc per fer les meves gestions ja que sols sóc un modest ciutadà sense dret a plaça reservada.
    L´unica solució que veig és endurir les sancions, o limitar els vehicles per persona sense pàrking (veig cotxes polsosos aparcats a certs carrers)
    Endurir les sancions, s´hauria d´aplicar a tothom.Ahir un vehicle dels mossos estava aturat en doble fila a l´avinguda Catalunya,al caixer automàtic de La Caixa (llàstima no dur la càmara de fotos, peró suposo que Gustau no la publicaria)

    ResponElimina
  4. Suposes malament. Tu envia'm la foto que vulgues, que ja veuràs si la publico o no ;-)

    ResponElimina
  5. Xeic, Gustau m'estas desil.lusionant.
    T'ho he escrit per activa i per passiva, ara bé si et costa entendre-ho jo ja no puc fer-hi res.
    Mira en aquesta vida no es pot ser més papista que el papa, ja que amb un ja en tenim prou. La vorera a que et refereixes a l'anterior notícia està dissenyada per permetre l'aparcament i el transit de vianants. LES ALTRES POTSER NO. Però aquestes en concret sí. Si no ho vols entendre, o no ho vols acceptar, pots seguir enraonant (evita però les subtileses tan clares no és propi d'una persona com tu), però en aquest cas crec sincerament que potser t'hauries de dedicar a denunciar altres incivitats molt més perjudicials que l'aparcament que no impedeix el transit de persones (i on estava previst)

    ResponElimina
  6. Irreverent, una vorera pot estar dissenyada perquè hi pugen els cotxes, els burros i fins i tot els carrilets. Però damunt de les voreres està prohibit aparcar sempre. Fes-t'ho mirar, xiquet.

    ResponElimina
  7. Irreverent, sols cal que revisis el codi de circulació.

    ResponElimina
  8. Irreverent, sols cal que revisis el codi de circulació.

    ResponElimina
  9. DEFINICIÓ DE VORERA:

    “Una vorera, o voravia, és la part lateral d'una via urbana o una carretera, generalment més alta que la calçada, destinada al pas de vianants. En alguns tipus de carrers, com passeigs o rambles la vorera pot trobar-se en la part central, a més de les parts laterals, d'una via.

    A la majoria dels països occidentals hi ha lleis que fomenten la remoció de les anomenades barreres arquitectòniques per tal de reduir les dificultats dels discapacitats, i les esmentades polítiques fan especial recalcament en les vorades de les voreres. Així, es requereix que les voreres tinguin rampes a les cantonades per permetre el trànsit fluid de persones en cadira de rodes.”

    P.D. Aquesta definició està treta de Viquipèdia. Per cert crec que les rampes dels carrers del vora parc són les dels passos de vianants i les dels guals. Si realment es deixes aparcar s’hagués fet l’acera més estreta i s’hagués fet aparcaments.

    ResponElimina
  10. De vegades el “papa” també s’equivoca. Jo no veig aquí cap aparcament en bateria...

    ResponElimina
  11. Hombreeeeeeeeeee!! ja ha rectificat el titular...! Ara ja ens en linia..! Si senyor!!

    ResponElimina
  12. Molt ben vist, McCalan.
    Evidentment, es tractava d'un error. Són aparcament en línia, no en bateria. Ja està corregit. Moltes gràcies per l'observació.

    ResponElimina
  13. Has vist quina immediatesa, això d'internet? Gràcies de nou

    ResponElimina
  14. M'apareix molt bé tot, però que el meu cotxe sigue el que es veu en primera fila, vaya tela!!!!! Al menos hauries pogut tapa la matricula. Mira que si ara me multa la poli per una incongruència viaria.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta