18 de març del 2009

Tortosa dissenya un aparcament en superfície i un carril bici per millorar la mobilitat al Temple

L'Ajuntament de Tortosa va obrir ahir les pliques del concurs públic per adjudicar les obres de l'aparcament en superfície del carrer Mossèn Manyà, així com del carril bici que ha de servir per millorar la mobilitat al barri del Temple. De fet, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar que també es van conèixer les propostes de les empreses que aspiren a executar la majoria dels projectes que Tortosa finançarà amb el fons estatal d'inversió local. El projecte de l'aparcament i del carril bici té un pressupost inicial de 320.000 euros, una xifra inferior als 378.000 euros que tenia l'obra quan fa dos mesos es van anunciar les actuacions del fons estatal d'inversió local a Tortosa. En aquest cas, l'Ajuntament ha previst construir un pàrquing en superfície amb 125 places –dues de les quals, habilitades per a minusvàlids–, al solar que separa els carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó, just al costat del pont del Mil·lenari. El pàrquing tindrà senyalització vertical i horitzontal, un sistema de drenatge, i enllumenat públic amb columnes i projectors. A més, des del pàrquing sortirà un carril bici que transcorrerà per vorera i per calçada, i que unirà el passeig de Ribera amb la rambla Ferran d'Aragó, tot travessant el barri del Temple d'oest a est. Així, el carril bici anirà fins al canal de l'Esquerra de l'Ebre, al costat del CEIP El Temple, passant pels carrers Mossèn Manyà i Montserrat Viladrich. El vial ciclista unirà la via verda del Baix Ebre, pel ramal que entrarà al centre de Tortosa a través de l'antic pont del tren, i el nou traçat que es construirà en direcció al Delta.

Per la seua banda, el regidor del barri del Temple, Joan Caballol, va valorar que l'actuació servirà per «millorar moltíssim» la mobilitat en aquesta part de la ciutat, una de les més castigades de Tortosa per la falta d'aparcament. Caballol va recordar que el nou pàrquing tindrà un caràcter dissuasiu pel fet de trobar-se en una de les entrades de la ciutat, «però molt a prop del centre urbà, a uns deu minuts caminant». A més, el regidor va dir també que el nou aparcament es complementarà amb el pàrquing subterrani, de pagament, que Tortosa construirà a la plaça del Carrilet, amb 200 places. En aquest sentit, Caballol va afegir-hi que ja s'han fet altres actuacions per evitar els aparcaments incorrectes al Temple, com ara la instal·lació de pilons a la mateixa plaça del Carrilet i en una de les voreres del carrer Rosselló.

El Punt (18-Març-2009)

Foto: Ajuntament de Tortosa

4 comentaris:

  1. Bé , una bona noticia, espcialment el dels aparcamemts. Com que quedarà a 3 minuts del col·legi del Temple, igual aixi se solucionarà els problemes d'incivisme que es creen als voltants (i les vaques volaran) ..... hi haurà algun mini-bus "shuttle" donant voltes cap al centre per acabar de dissaudir a la gent a congestioanr el centre?

    Lo dels carrils bicis, no he viscut a cap ciutat que els tenia, i tampoc he pensat mai que calien - només cal que els conductors respeten les bicis (i que hi hagi serveis de aparcaments) - pero visto lo visto, pos, he canviat d'opinio, endavant amb els carrils!!
    Parlant de bicicletes, algu em pot explicar el perque, en una ciutat de les caracteristiques que te Tortosa, no va ni el 1% dels estudiants dels instituts/colis en bicicleta?

    ResponElimina
  2. perquè, com diu aquella dita, "las bicicletas son para el verano"?? i a l'estiu els estudiants ja no van al cole?? ;-)

    ResponElimina
  3. Per cert , ja li podeu dir a Caballol que ha fet una bestiesa posant els pilonets de referència a la plaça del carrilet, dons ha començat la casa per la teulada. On punyetes hem de deixar els cotxes quan arribem al CAP am una persona gran, i normalment amb mobilitat reduïda, quan no afectada d’infermetat mental ? Insto a qui correspongui que possibilitin un altre cop aquestos aparcaments encara que sigui de forma provisional en una zona on esta plenament justificada. A mes a mes a mes, per a que volem una plaça tant gran totalment buida ? Un cop hagin fet l’aparcament soterrat, que els tornin a posar si volen, però el que han fet es un despropòsit, una bestiesa i un acte mes d’aquesta societat reglamentista en la que estem immersos i que no aplica el sentit comú.

    ResponElimina
  4. brian, par-les de bicis i ara mateix n'estaven parlant a TV3, de l'incivisme en general en vers als ciclistes, en fi, el de sempre. Jo, pel que veig et puc assegurar a tu i a tothom que els primers que no respecten ( generalitza'n ) els senyal i sobre tot els semàfors son ELS CICLISTES, coincideix que aquest mateix mati he vist a una persona coneguda i que es caracteritza pel seu militant ecologisme i membre d'un conegut col·lectiu de la ciutat que porta el nom d'un bandoler, que es saltava un semàfor en roig a l'Avinguda de la Generalitat.
    Aquesta persona, si llegeix això, ja sabrà que es ella.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta