18 de març del 2009

La Casa de la Música de Tortosa tindrà dotze aules i una sala d'assaig amb un escenari

L'Ajuntament ha projectat al Temple un edifici polivalent de tres plantes

El solar ple d'herbes del barri del Temple que des de fa anys només llueix un cartell que anuncia la propera construcció de l'escola municipal de música serà finalment l'espai de la Casa de la Música de Tortosa. L'Ajuntament ja té a punt el projecte i en pocs dies adjudicarà les obres, que rebran 800.000 euros del fons estatal d'inversió local.

La Casa de la Música és una de les actuacions més importants del fons estatal d'inversió local, que en el cas de Tortosa preveu una inversió total de 6,1 milions. L'edifici serà una construcció de nova planta que s'aixecarà al solar municipal de la cruïlla dels carrers Maria Rosa Molas i Enric d'Ossó, al costat de l'església dels Dolors. De fet, l'actuació inclou la reforma integral de l'entorn, ja que a més de la Casa de la Música –que allotjarà l'escola de música, la banda municipal i l'aula de música tradicional– el projecte també preveu la urbanització d'una plaça nova. En aquest sentit, és un projecte esperat pels veïns del Temple, però també una «reivindicació històrica» del col·lectiu de músics, com va recordar ahir el regidor de Cultura, Joan Caballol. «Estem molt satisfets del projecte, ja que els arquitectes han sabut optimitzar l'espai i també recollir les observacions dels músics», va valorar ahir Caballol. «Serà un edifici molt funcional i pràctic que permetrà alliberar espais i descongestionar l'auditori Felip Pedrell», va afegir-hi. Caballol també va anunciar que l'escola de música recuperarà el nom de Lamote de Grignon, i va revelar que inicialment havien treballat en la possibilitat de construir un edifici annex a l'auditori. El també regidor de barri del Temple, però, va preferir no donar els detalls tècnics sobre la Casa de la Música, ja que demà té previst presentar el projecte als veïns.

De fet, l'Ajuntament va fer ahir l'acte d'obertura de pliques del projecte, al qual s'han presentat una desena d'empreses. L'edifici de la Casa de la Música tindrà una planta baixa més dos plantes, i es construirà en un solar de 368,87 metres quadrats. El projecte preveu dues aules per a classes col·lectives; una aula de sensibilització i iniciació, adaptada per als alumnes de 4 a 7 anys; set aules d'instruments, dotades amb un espill; una aula de noves tecnologies en què es podria instal·lar un ordinador amb tecla MIDI; una aula de percussió; una sala d'assaig d'uns 90 metres quadrats, amb un escenari desmuntable; una sala d'arxiu biblioteca; el despatx de direcció; banys, i un traster.

El Punt (18-Març-2009)

Foto: Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. Ja tocava.
    Algu sap alguna cosa del solar del temple que diu que anirà la Tresoreria de la Seguretat Social?
    Algun dia començaran les obres? i l'hospital nou de Tortosa, el faran algun dia?

    ResponElimina
  2. I tindrá bona sonoritaaaaaaaaaaaaat...?

    ResponElimina
  3. dependrà si ho dissenya el mateix que l'auditori

    ResponElimina
  4. Pos ja hauria d'estar fet.
    I tant de bo que és faci ni que tingue mala sonoritat (pitjor que les sales de l'auditori no serà).
    Esta escola ha anat passant regidors, mocions populars, estultícia i mals finançaments per llogar-hi cadiretes.
    I, al meu parer, neix petita.
    I si la foto pertany al projecte... no volíeu males sonoritats? Cantons al canto!
    Weno, animo a que la facin que porta 15 any de retràs i hi han prous músics per omplir-la (més si és nova). I felicitaré de tot cor al consistori que l'inaugure.
    Un darrer apunt. No creieu que seria interessant per l'escola un mini-auditori informal-familiar per a les actuacions, continuades, d'alumnes i mestres?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta