14 de març del 2010

Tortosa crea el Premi Gastronòmic Llorenç Torrado en el marc de la fira FESTAST


[Nota de premsa] Fira de Tortosa signa un conveni amb els familiars del cuiner que dóna nom a un premi que vol ser referent en l'àmbit dels Països Catalans
La fira alimentària per al consumidor FESTAST tindrà un premi gastronòmic dedicat al cuiner català Llorenç Torrado amb l'objectiu reconèixer el treball i la trajectòria d'aquelles persones o empreses que promouen la cultura gastronòmica catalana o els productes propis del nostre país. Productors, cuiners, restauradors, comerciants o divulgadors són els candidats a optar a aquest guardó que vol consolidar-se com a referent en la promoció de la gastronomia catalana en el marc dels Països Catalans. Aquest migdia s'ha presentat el premi gastronòmic Llorenç Torrado en la primera edició de FESTAST. El regidor de Promoció Econòmica i president de Fira de Tortosa, Ricard Forés, i els familiars del gastrònom han signat el conveni que estableix les bases del nou premi.

En l'àmbit d'una fira com FESTAST que té l'expectativa de créixer quant a expositors i continguts de cara a properes edicions, ha explicat Ricard Forés, el premi Llorenç Torrado "vol contribuir a vestir i a fer gran aquest nou certamen firal. El regidor ha justificat l'elecció d'aquest cuiner i periodista per la seva dilatada trajectòria i reconeixement com a gastrònom al nostre país i pel seu lligam familiar amb el Pinell de Brai i, per tant, amb les Terres de l'Ebre. Una de les tres germanes de Llorenç Torrado, Carme, ha agraït la iniciativa de l'Ajuntament de Tortosa i ha recordat la importància d'aquest territori i dels seus productes en la cuina del seu germà. De la seva banda, el portaveu de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Forcadell, ha dit que aquests guardons han de servir per recordar el llegat que Torrado ha deixat als fogons de casa nostra.

Properament es faran públiques les bases i el jurat que dirimirà sobre el primer premi Llorenç Torrado, que es lliurarà en la 2a edició de FESTAST.

En la primera jornada en què FESTAST es va obrir al gran públic, ahir divendres, el pavelló firal va anar omplint de gent cap al vespre i els expositors no van parar de servir picades, vins i caves. Avui dissabte i demà diumenge es preveu la màxima afluència de visitants. A tall d'anècdota, aquest vespre es deixaran veure per les parades de FESTAST alguns dels jugadors veterans del FC.Barcelona de bàsquet, com Solozábal, Dueñas o Galilea, amb motiu del partit (18 h) que prèviament hauran disputat amb una selecció de veterans del Cantaires al pavelló poliesportiu de Ferreries.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta