24 d’abril del 2010

'Mans de fang', 'Les bruixes d'Arnes' i 'Cementiri nuclear', top de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi havia començat a mig gas a Tortosa, amb un cel gris que amenaçava pluja i poc ambient a les llibreries i a les parades. Però cap al migdia, el carrer Sant Blai i la plaça de l’Àngel es van anar omplint i costava trobar un forat per remenar els llibres i buscar les novetats. En aquest punt, la parada més concorreguda era la de la llibreria Voltes, tot un clàssic per Sant Jordi. A més, el PSC, CiU i el PP van instal·lar les seues parades en un costat de la plaça, cosa que feia que el Sant Jordi tortosí tingués un ambient típic de precampanya. Més amunt, a l’Eixample, el benicarlando Josep Igual i altres autors ebrencs començaven a signar llibres davant de La 2 de Viladrich. A la tarda, una pluja incipient va obligar els llibreters a tapar els llibres amb plàstics, però després encara va lluir el sol. Ja al vespre, a la porta de La 2 de Viladrich plena de gent–el local havia quedat petit, tot i la recent ampliació– també hi havia escriptors com Jesús M. Tibau, Ignasi Revés, Esteban Martín o Francesca Aliern. L’autora de Xerta va rebre amb satisfacció la notícia que Mans de fang havia estat un dels llibres més venuts a Tortosa.

La novel·la Mans de fang, de Francesca Aliern, va ser un dels llibres més venuts ahir a Tortosa. Així ho van confirmar els llibreters Lluís Domingo i Rosa Cubells, de les llibreries Voltes i La 2 de Viladrich. En l’apartat d’autors ebrencs també van ser molt sol·licitats Les bruixes d’Arnes, de David Martí, i Cementiri nuclear, d’Anton Dorca. En aquest sentit, també es van vendre força exemplars d’Abusos del ritual, l’últim llibre de Manuel Pérez Bonfill; Una sortida digna, de Jesús M. Tibau; Les plantes del Port, de Vicent Pellicer; Templers a les Terres de l’Ebre, de Jesús Àvila Granados, i el conte infantil Un tresor... el Crist de la Puríssima, escrit per Lourdes Pujol i il·lustrat per Mentxu Pérez. A banda, aquestes llibreries tortosines també van vendre molts exemplars d’El viatge al poder de la ment, d’Eduard Punset; Se sabrà tot, de Xavier Bosch; La màscara del rei Artur, de Pilar Rahola; el llibre del programa d’humor Crackòvia, i el Viatge d’anada i tornada, de Gerard Piqué. També es va vendre força bé Bulevard dels francesos, l’última novel·la de Ferran Torrent.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l-Ebre

2 comentaris:

  1. Paquita no falla mai, té una legió de fans molt fidel que no fallen a la cita anual

    ResponElimina
  2. felicitats a tots els escriptors i llibreters, pero ara ve el dificil - que la gent llegeix el que han comprat !!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta