14 de maig del 2010

El PSC de Tortosa reclama una investigació a fons sobre les factures de Festes

 
Bel respon que els socialistes fan malbé la imatge de la Festa del Renaixement.

«Només demanem que l'alcalde obri una investigació i que esbrine què està passant», va afirmar ahir el portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté. Així, els socialistes van reiterar que han detectat una sèrie de «factures amb presumptes irregularitats» a l'àrea de Festes, després que l'alcalde els haja demanat explicacions sobre la denúncia que van fer pública durant el ple del 3 de maig. El PSC manté que hi ha factures incompletes, i que s'haurien pagat salaris com si fossin serveis facturats.

Si dimecres era ICV qui denunciava que el govern de CiU i ERC no ha facilitat als grups de l'oposició l'estudi de viabilitat de les noves piscines, ahir va ser el grup del PSC l'encarregat de criticar «la gran dificultat» que tenen per poder accedir a la informació municipal i «fiscalitzar» el govern de Ferran Bel. «No només és una actitud poc respectuosa amb la legalitat, sinó que és profundament antidemocràtica», va assenyalar Joan Sabaté. Així, l'exalcalde va voler remarcar que la darrera polèmica per les factures amb presumptes irregularitats de l'àrea de Festes és «un exemple» de les suposades males pràctiques del govern municipal.

Sabaté va comparèixer al costat de Ricard Lleixà, el regidor socialista que el 3 de maig va destapar la presència de factures sense data ni número de registre en els comptes de la comissió de Festes i Seguretat. Segons Lleixà, algunes de les factures no tenien aplicada la corresponent retenció de l'IRPF, i d'altres revelaven que s'havien pagat «salaris pagats en mà» que superaven els 24.000 euros. Concretament, eren factures per serveis prestats durant la Festa del Renaixement, les Festes de la Cinta i la cavalcada de Reis, però el PSC considera que responen a una relació laboral amb l'Ajuntament que s'ha perllongat i que hauria de tenir un altre tractament. «S'està ocultant una relació laboral, i això va en perjudici dels drets d'uns treballadors que estan fent una feina per a l'Ajuntament de forma regular, i no pas una prestació d'un servei puntual», va advertir Sabaté. El PSC, però, va preferir no donar més detalls sobre la feina que desenvolupen o el sou que cobren aquestes persones, amb l'objectiu de protegir la seua privacitat. «Nosaltres només diem que aquestes factures no ens semblen correctes, i ara qui ha de determinar la seua irregularitat és l'alcalde», va alertar Sabaté.

Per la seua banda, Bel va interpretar que Sabaté havia fet rectificar el regidor Lleixà sobre l'acusació que l'Ajuntament feia «pagaments en mà». A més, Bel també va lamentar que l'exalcalde «intenti malmetre la Festa del Renaixement creant suposades ombres de sospita». Segons l'alcalde, «els socialistes no poden digerir» que l'actual govern municipal estiga fent una festa del Renaixement o una cavalcada de Reis «millors» que les anteriors, «amb la meitat del que gastava Sabaté». L'alcalde va recriminar que el PSC no té altres elements de crítica al govern municipal, i que per això llancen acusacions «sense fonament, fent malbé la imatge de Tortosa i de la Festa del Renaixement».

Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-05-2010 Pàgina 9

2 comentaris:

  1. No sé què busquen aquestos del PSC ???

    És que no s'han enterat que ara tot es Fa Bé ???.

    Heu de creure més i no buscar pels calaixos, una factura més o menys no té importància ( Bueno, si no correspon al pavelló, eh ??? ).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta