10 de maig del 2010

[Vídeo] Quan Barcelona va ser la capital de l'Ebre per un dia

El 10 de març del 2002, els carrers del centre de Barcelona es van omplir de centenars de milers de persones que es manifestaven en contra del transvasament de l'Ebre previst al Plan Hidrológico Nacional (PHN). Ara que només falten 20 dies per a la nova manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per al 30 de maig a la capital catalana, recuperem aquest vídeo de la notícia que va fer el Telenotícies de TV3 sobre aquella mobilització històrica. Però han passat més de vuit anys i aquella manifestació i la protesta del 30 de maig presenten algunes diferències, encara que també algunes sembances. La PDE tenia l'any 2002 el suport de tots els partits d'esquerres (a les imatges podem veure polítics com Pasqual Maragall, Gaspar Llamazares, Joan Saura, Josep-Lluís Carod-Rovira, José Antonio Labordeta...), mentre que ara està preparant la manifestació de Barcelona sense cap suport polític directe.



Tot i així, i encara que el PHN es va modificar per derogar el transvasament pactat pel PP i CiU, la PDE assegura que els transvasaments estan en marxa i que s'estan fent d'amagat. A banda, la manifestació es va fer just la setmana abans d'una cimera internacional a Barcelona, i la protesta del 30 de maig també busca aprofitar el ressò d'una trobada de caps d'estat i de govern de la Unió Europea. Fa vuit anys, entre 150.000 i 400.000 persones van inundar els carrers, fent que "Barcelona fos la capital de l'Ebre per un dia". La repercussió de la nova convocatòria de la PDE la sabrem a partir del 30 de maig...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta