10 de maig del 2010

Prostitució vigilada al carrer Barranc de Caputxins de Tortosa

La policia i els veïns controlen l'activitat del prostíbul de Sant Llàtzer, alhora que creixen les queixes veïnals pels serveis sexuals al nucli antic.

La policia vigila de prop el prostíbul del raval tortosí de Sant Llàtzer. És dijous al migdia i un cotxe patrulla del Cuerpo Nacional de Policía, amb una parella d'agents de paisà, visita la casa i parla amb les noies al replà de la doble porta. A més, els veïns han vist patrullar la policia en els últims dies, i no només a les nits. El prostíbul es troba en un habitatge del número 11 del carrer Barranc de Caputxins, la mateixa casa que el 15 de març va ser escorcollada per la policia, en el marc d'una operació que va culminar a Tarragona amb la detenció del presumpte cap d'una xarxa internacional de proxenetes.

En el cas de Tortosa, la policia va detenir l'encarregat del negoci i sis de les noies que hi treballaven, però a la nit ja tornaven a casa. Ho van veure els veïns, que també van constatar que l'endemà a la tarda ja tornaven a tenir la porta oberta. De fet, la casa té una doble porta, i la primera mai es tanca quan se suposa que el prostíbul està obert. Però a partir de l'operació policial, els hàbits van canviar durant unes setmanes, ja que la porta exterior s'obria durant el dia i es tancava a les nits.

Amb tot, des de fa unes setmanes el prostíbul ja hauria recuperat la dinàmica d'abans de l'operatiu policial. Els veïns de la zona, que estaven farts dels sorolls i de les molèsties que els provoca el local, havien celebrat el cop de la policia. Però ara tornen a lamentar amargament la reobertura del prostíbul. Segons ha explicat un veí del Barranc de Caputxins, tot i que la casa té les persianes baixades les 24 hores del dia, un llum encès i la porta exterior oberta serveixen per alertar els possibles clients que a dintre ja s'hi treballa. Però les queixes veïnals són pels problemes de soroll, per la brutícia i pels desperfectes que haurien provocat alguns clients, sobretot els caps de setmana. «L'altre dia, cap a les cinc de la matinada, va haver-hi un sarau impressionant, amb cops i crits», recorda una veïna. «Hi ha alguna nit en què és impossible mirar la tele, ja que els clients es posen al carrer amb els cotxes en marxa i la música a tot drap», relata una altra dona. A banda, alguns cotxes han aparegut amb els retrovisors trencats, o amb les rodes rebentades, quan els veïns deixen els seus vehicles en el mateix descampat que els clients utilitzen com a aparcament. Una altra destrossa important es va produir fa només uns dies, quan una veïna va haver de trucar els Mossos d'Esquadra a primera hora del matí, just abans d'anar-se'n a treballar: algú havia trencat la porta de vidre del bloc de pisos que hi ha just davant del prostíbul.

L'Ajuntament, per la seua banda, també ha vist amb impotència que tots els seus esforços per tancar el local no han servit de res. S'han aixecat actes per obres il·legals i per falta de llicència, i la policia local també controlava el prostíbul per detectar-hi possibles incidents. Amb tot, com que és un pis privat i la prostitució s'exerceix a l'interior, l'Ajuntament no els pot reclamar la llicència d'activitat que el bordell necessitaria si fos un bar obert al públic. De fet, la propietat de la casa va al·legar que no tenen cap activitat, i això ha deixat el consistori amb poc marge de maniobra. Paral·lelament, l'AV del centre i nucli històric ha denunciat l'increment de la prostitució en alguns carrers del nucli antic. Els focus de prostitució detectats pels veïns són el carrer de la Rosa, el carrer Montcada, els voltants de la catedral, la plaça Agustí Querol, els porxos de la plaça de la Constitució i el carrer Sant Blai. Fins i tot n'hi ha que asseguren que s'han pogut enregistrar en vídeo serveis sexuals als bancs de la plaça de l'Àngel.

Anuncis en semàfors i en la premsa gratuïta

El prostíbul del raval de Sant Llàtzer fa que és obert des de la primavera del 2009. Almenys fa un any van aparèixer en alguns semàfors uns cartells que anunciaven serveis a partir de 25 euros. Als mateixos cartells es podia llegir que hi havia «conilletes calentes» en una casa del centre de Tortosa, i que les noies eren «molt boniques i afectuoses». A banda, el prostíbul s'anunciava com un servei de 24 hores, amb la primera copa de franc. Però en els cartells no figurava l'adreça de la casa, tot i que sí un número de telèfon mòbil com a forma de contacte. De fet, el telèfon mòbil és el mitjà habitual de contacte en la majoria de les prostitutes de l'Ebre que s'anuncien en la premsa gratuïta de Tortosa. Per exemple, hi ha ofertes de dones però també de prostíbuls i de pisos de relax de Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita o l'Aldea. Així, predominen les «jovenetes» i les «noies madures», però també s'anuncien les «orientals», les «belleses exòtiques de grans pits naturals» i les «noies llatines al gust del client». Fa un mes, es buscaven noies per a un pis d'Amposta, a canvi d'«alts ingressos i allotjament». En canvi, en aquest tipus de reclams a la premsa gratuïta no s'anuncien els serveis de prostitució masculina.

+Més informació al diari El Punt:
-El negoci de la prostitució mou 700.000 euros diaris a la demarcació de Tarragona
-«No hem rebut cap petició per muntar un club al polígon de Torredembarra»
-Cambrils evita que s'exerceixi la prostitució en un dels seus accessos
-Rètols enganyosos

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 10-05-2010 Pàgina 3

2 comentaris:

  1. clar, tornem al problema de la setmana passada, si no es fan aparcaments cada cop que s'obre un servei nou ...
    ;)

    ResponElimina
  2. És clar Brian. A més hi ha aparcaments en els que cal tenir molt de compte amb els baixos...;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta