28 de juny del 2010

Aposta flixenca per la senyalització i recuperació del patrimoni històric

L'Ajuntament flixenc ha fet una aposta important per la recuperació i la senyalització turística del seu patrimoni. Així, a més del projecte de rehabilitació integral de l'antiga colònia alemanya, Flix també té en funcionament la reforma del castell carlí i la senyalització turística de diversos elements del patrimoni local. En aquest sentit, el Consorci per a l'Execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre ja ha instal·lat els primers indicadors al costat de l'edifici del mercat municipal, així com al Molí d'Oriol i al molí d'Oliflix. Els indicadors estan escrits en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). D'altra banda, els panells també han de col·locar-se al costat de l'església, a l'ermita del Remei, i a l'accés del camí nou del pas de barca, tot incloent-hi també informació sobre la presa de Flix.

D'altra banda, l'alcalde de Flix, Òscar Bosch, va explicar que les obres de la primera fase del castell ja estan a punt d'acabar-se, i que l'Ajuntament confia a poder emprendre la segona fase del projecte gràcies a l'1% cultural de la Generalitat. «Volem guanyar el castell de Flix com a actiu turístic», va remarcar l'alcalde. Bosch va precisar que ara es farà una mínima museïtzació, però que l'objectiu és habilitar-hi un centre d'interpretació sobre el carlisme a l'Ebre. L'Incasòl va començar la primera fase de les obres del castell l'estiu passat, amb un pressupost de més de 442.000 euros.


Publicat a ElPunt.cat i a


El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-06-2010 Pàgina 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta